De Grote Dag Kleding & Styling

Zo zorg je ervoor dat zijn trouwpak past bij jouw jurk!

Wellicht krijg je al kriebels van het idee: jouw aanstaande moet zelf op pad voor een trouwjurk. Veel vrouwen zouden het liefste meewillen om er zeker van te zijn dat het pak mooi past bij je jurk. Loslaten is hierin belangrijk. Vraag je moeder of zijn moeder mee om zijn trouwpak uit te kiezen of juist vrienden en/of broers die verstand hebben van pakken. Een beetje vertrouwen, loslaten en goed gezelschap zorgen ervoor dat het pak ontzettend goed in de smaak zal vallen op jullie trouwdag! Deze tips kun je nog toepassen om ervoor te zorgen dat zijn trouwpak goed past bij jouw jurk.

Waarom is een match belangrijk?

Als er één les is die je zult leren gedurende het trouwproces, is dat wit niet altijd wit is. Er bestaan honderd, al dan niet duizenden, tinten wit. Een andere tint wit in het pak of overhemd van jouw verloofde kan dus voor een enorme mismatch zorgen. Op de foto’s kan jouw jurk geler ogen of valt zijn overhemd juist helemaal grauw uit. Dat is niet wat je wilt!

Maak duidelijke afspraken

Alhoewel je je partner vrij moet laten en moet vertrouwen op zijn keuzes, is het handig om vooraf jullie wensen af te stemmen op elkaar. Jullie kiezen afzonderlijk van elkaar een outfit, dat is ontzettend spannend! Spreek van te voren af wat jullie willen: bijvoorbeeld, je kunt aangeven dat je een jurk in het wit wilt en dat je graag wilt opvallen (of juist niet). Wanneer het kleurenthema voor jullie huwelijk pastel is, is een zeer donker, paars, rood of geruit pak niet echt iets wat past.

Bij een bohemian wedding past wellicht een traditioneel pak niet en zou je verloofde beter kunnen verschijnen in een broek met overhemd en een gilet. Wees duidelijk in wat je echt niet wilt zien bij je verloofde en laat hem dat ook tegen jou zeggen. Geef je wensen door aan zijn (schoon)moeder of vrienden die meegaan naar het passen van het pak. Zo kunnen zij ook rekening houden met je keuze.

Geef een stukje jurk mee

He? Ja! Een vrouw kiest over het algemeen eerder haar jurk dan de man zijn pak. Dit in verband met de levertijd op de kleding. Het is daarom ook heel normaal om bij het passen van de jurk te vragen om een stukje stof van de jurk mee te krijgen. Wanneer je verloofde zijn pak gaat passen, dan heeft hij in ieder geval de tint van jouw jurk bij zich om bijvoorbeeld zijn overhemd op aan te passen. Op deze manier weten jullie zeker dat jullie (ook qua outfit) goed bij elkaar zullen passen zonder elkaar te zien!