Trouwjurken

Zó vind je de perfecte trouwjurk voor jouw figuur

Of je slank bent of vol, of je een zandloperfiguur of een peervormig lichaam hebt: jij wilt er op je trouwdag stralend uitzien. Het is immers de dag waarop jij in het zonnetje komt te staan! Gelukkig zijn er trouwjurken in alle soorten en maten. Nu is het alleen nog een kwestie van uitvinden welke trouwjurk er eigenlijk past bij jouw figuur. Bij de betere bruidsmodezaak, zoals Wedding Wonderland, kun je uitgebreid advies krijgen over welke jurk het mooist past bij jouw figuur. Hier vind je alvast wat handige richtlijnen en tips om te zien welke jurk past bij je lichaamsvorm.

De zandloper

Zijn jouw schouders en je heupen ongeveer even breed? En is je taille wat slanker? Dan vorm je een zandlopermodel. Vergis je niet: een zandloperfiguur betekent niet dat je heel slank moet zijn! Het gaat om de vorm die zichtbaar is: een vollere boezem en bredere heupen ten opzichte van een smallere taille.

Zandloperfiguur, waarbij de taille smaller is dan de boezem en heupen

Het advies voor een zandloperfiguur

Bij het zandloperfiguur mag je de nadruk leggen op de slankere taille. De jurk sluit nauw aan rond de taille, maar valt iets wijder over de heupen. Het fishtail model (zeemeermin model) staat jou waarschijnlijk fantastisch. Je kunt met een gerust hart kiezen voor een strapless model, aangezien dat mooi aansluit op je wat vollere boezem.

Het peerfiguur

Heb jij een wat kleinere boezem, een slanke taille en gevulde heupen? Dan heb je een peerfiguur. In het Engels noemen ze deze vorm ’the triangle’, de driehoek. Het is een prachtige vorm als je hem combineert met het juiste model jurk. Daarbij haal je de focus van de brede heupen en verplaats je die juist naar de slanke taille.

Het advies voor het peermodel

Je hebt geluk: in tegenstelling tot de zandloper heb jij het perfecte lichaam voor een prinsessenjurk! Deze geeft je boezem wat meer lift, benadrukt je mooie slankere taille en verbergt dankzij een spectaculaire onderzijde je wat vollere heuppartij. Je kunt gerust kiezen voor een mooie versierde en afgewerkte bovenkant om je boezem voller te laten lijken.

Driehoekige lichaamsvorm, ook wel peervorm genoemd

Een recht model

Het rechte en slanke figuur ziet eruit als een rechthoek: de boezem, taille en heupen hebben ongeveer dezelfde breedte. Een rechthoek klinkt niet echt aantrekkelijk, maar het kan wel degelijk een mooie vorm zijn! De meeste dames die gezegend zijn met een recht model zijn lang en slank.

Rechthoekige lichaamsvorm, waarbij schouders, heupen en taille ongeveer even breed zijn

Het advies voor een recht en slank figuur

Een recht en slank figuur past mooi in een nauwe jurk. De jurk mag voorzien zijn van mooie stiksels, knoopjes, pareltjes en verdere versieringen. Je kunt voor heel veel modellen kiezen, waarbij je keus voornamelijk afhangt van je lengte. Beoordeel zelf of je graag je lengte wilt benadrukken of juist camoufleren en kies een jurk die daarbij past.

De omgekeerde driehoek

Bij de gewone driehoek zijn de heupen breder dan de taille en de boezem. Je raadt het al: bij de omgekeerde driehoek is dat precies andersom. Je hebt een bredere schouderpartij en een wat vollere boezem, maar een slanke taille en smalle heupen.

Omgekeerde driehoek, bredere schouders en smallere heupen en taille

Het advies voor een omgekeerde driehoek

De omgekeerde driehoek vormt een uitdaging. Je wilt graag wat meer nadruk leggen op de taille en juist wat minder op de bredere bovenpartij. Dat kun je doen door te kiezen voor een fishtail vorm (zeemeermin). Deze benadrukt ook je heupen wat extra, waardoor je bredere schouders helemaal niet meer opvallen. Ook kan een low-waist jurk de taille extra benadrukken, waardoor de aandacht wordt afgeleid van je wat bredere schouders.

Welke jurk past bij jou?

Elke lichaamsvorm is anders. Zelfs binnen een groep van bepaalde vormen, is jouw vorm bijzonder. Het is dus altijd goed om advies in te winnen over welke jurk goed bij jou past. Bij de betere bruidsmodezaak werken mensen die dagelijks toekomstige bruiden aan een jurk helpen. Zij hebben een goed oog voor lichamen en weten welke jurken daar mooi bij passen. Nog een laatste tip: laat je ook in de bruidsmodezaak adviseren over de sieraden die mooi passen bij je trouwjurk. Dan weet je zeker dat je hele ensemble mooi bij elkaar past, zodat je een perfecte uitstraling hebt op je trouwdag.