Tips

Zo verras je je partner met een huwelijksaanzoek!

Je bent al jaren aan het aandringen, maar dit wordt niet als hint opgepikt. Iedereen in je omgeving is al getrouwd en jij kan ook niet meer wachten… Dan vraag je het toch zelf? Een huwelijksaanzoek is een prachtige mijlpaal in jullie relatie om even stil te staan bij hoeveel jullie van elkaar houden. Door zelf het aanzoek te regelen heb je de touwtjes in handen om een prachtig georganiseerd moment van te maken en kun je het inrichten zoals jij dat graag voor je ziet. Alhoewel gevraagd worden enorm bijzonder is, is iemand ten huwelijk vragen minstens net zo speciaal!

huwelijksaanzoek

1. Het strand is altijd een perfecte locatie voor een huwelijksaanzoek. Kies voor een zonsondergang of een zonsopgang. Meer heb je eigenlijk niet nodig! Je kunt het aanzoek uitbreiden met kaarsjes (bijvoorbeeld met behulp van een strandtent) of met veel familie en vrienden erbij, maar net wat bij jullie past.

2. Omringen jullie je graag met vrienden of familie? Een groot diner met iedereen die jullie dierbaar is, is het perfecte moment om iemand ten huwelijk te vragen. Verklaar elkaar de liefde ten midden van iedereen die jullie dierbaar is en het wordt sowieso een onvergetelijke avond. Wellicht wekt het argwaan om ineens ‘iedereen’ uit te nodigen, dus plan het diner in het geheim!

3. Wellicht moet je even afwachten tot jullie gaan, maar vakanties bieden vaak quality time voor jullie als koppel. Zoek een mooie avond uit en verras je geliefde op een romantisch plekje, bovenop een berg, bij een kampvuur, op het strand, op een bootje, in een stadje. Maar net wat bij jullie past en wat jullie graag doen op vakantie.

4. Hebben jullie een huisdier? Besteedt het aanzoek uit naar jullie viervoeter (of ander dier). Bindt een lieve brief of de ring aan een halsbandje en breng het dier naar je partner toe. Je kunt ook het dier laten rondlopen in de hoop dat het halsbandje vanzelf wordt ontdekt. Hebben jullie geen huisdier maar weten jullie zeker dat jullie dat willen? Combineer de aanschaf van het huisdier met het aanzoek! Zorg er wel voor dat jullie echt achter de keuze staan om een dier in huis te nemen, niet zomaar iemand verrassen met een dier!

5. Verras je partner op een bijzondere plek met bijzondere herinneringen. Bijvoorbeeld op jullie balkon of in jullie tuin of kies voor een plek waar jullie samen graag komen. Versier deze plek met foto’s en andere herinneringen (zoals tickets van een concert of een servetje van jullie lievelingsrestaurant) die jullie in de afgelopen tijd hebben gemaakt. Kleed het geheel aan met kaarsjes en een nieuwe bijzondere herinnering is gecreĆ«erd!

6. Wie houdt er niet van een ontbijt op bed? Sta wat eerder op, maak een speciaal ontbijtje met de lievelingsgerechten van je partner en zet het doosje met de ring ertussen. That will be a good morning!

huwelijksaanzoek

7. Hebben jullie al kinderen samen? Die vinden het vast ook heel leuk als jullie allemaal dezelfde achternaam hebben! Betrek jullie kinderen in het complot en laat hen een briefje of kaart schrijven voor papa of mama, een t-shirt aantrekken of iets anders creatiefs doen waaruit blijkt dat jullie nu officieel een gezinnetje moeten worden. Tranentrekker!

8. Geen hoogtevrees? Maak een ballonvaart! De echte durfallen stappen in een mandje en stijgen op. Geniet van een prachtig uitzicht en elkaar op hoge hoogte. Met een glas champagne, een ondergaande zon en een ballonvaarder die in het complot zit vraag je je geliefde ten huwelijk…

9. Lezen jullie graag de krant ’s morgens? Plaats er een advertentie in! Hoelang zal het duren voor de advertentie wordt opgemerkt? Zorg er wel voor dat je er bij bent wanneer de krant gelezen wordt en dat goed duidelijk is dat het om jullie gaat…

10. Het huwelijksaanzoek voor filmfanaten vindt natuurlijk plaats in de bioscoop. Bel of ga langs bij de plaatselijk bioscoop en vraag naar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het laten afspelen van een kort filmpje voor of na de film waar jullie naar toe kunnen gaan. Romantiek verzekerd, maar wel met veel publiek.

11. Wanneer jullie vaker spelletjes spelen is het misschien tijd voor een eigen spel. Stel een quiz op met vragen over jullie relatie. Wanneer hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet? Waar was jullie eerste kus? Je sluit natuurlijk af met de vraag of je geliefde met je wil trouwen.

Hopelijk put je hier inspiratie uit om jouw partner te verrassen met het aanzoek van jullie dromen. Meer inspiratie voor het organiseren van een huwelijksaanzoek op een toplocatie in Nederland vind je hier. Hoe heb jij je geliefde ten huwelijk gevraagd? Ging alles zoals je had gepland of liep alles toch anders? We zijn benieuwd!