Bruidssieraden

Zo kies je de perfecte oorbellen voor een bruiloft

Zo kies je de perfecte oorbellen voor een bruiloft

Vind je het lastig om een mooi paar oorbellen te kiezen voor een bruiloft? Dan komen de tips uit dit artikel zeker goed van pas! Het maakt niet uit of je de bruid bent, een getuige of een gast. Hieronder lees je waar je het beste op kunt letten bij het kopen van oorbellen en welk soort oorbel het beste past bij jouw gezichtsvorm.

Subtiele touch of echte blikvanger?

Bepaal om te beginnen of je op zoek bent naar een subtiele oorbel of juist een opvallend exemplaar. Het is vaak mooi om niet te ver af te stappen van het soort/formaat dat je normaal draagt. Zo kun je de sieraden ook na de bruiloft nog met plezier dragen naar een feestje of chique gelegenheid.

Kijk goed naar de complete outfit

Sieraden zijn de finishing touch van je outfit. Het is daarom belangrijk om de oorbellen aan te passen op de jurk (of rok of het pak). Kijk naar de stijl, kleuren en materialen van de outfit. Is het klassiek, een tikje retro of juist heel modern? Pas de stijl van de oorbellen hierop aan. Als je niet bang bent om te experimenteren op het gebied van mode, kun je ook juist kiezen voor een opvallend contrast. Denk aan een hele minimalistische, moderne outfit met een paar opvallende vintage oorbellen.

Perfecte oorbellen voor een bruiloft

Houd rekening met de andere sieraden

Heb je al een ketting of een setje ringen op het oog? Ga dan op zoek naar oorbellen die hier mooi bij aansluiten. Kies voor dezelfde kleur voor een rustig geheel. Bij een parelketting is het mooi om ook parels in de oorbellen terug te laten komen. Zorg er daarnaast voor dat alle sieraden qua formaat in balans zijn. Een opvallende ketting komt beter tot zijn recht in combinatie met subtiele oorbellen en andersom.

Laat je persoonlijke stijl spreken

Vergeet natuurlijk niet om je eigen stijl terug te laten komen in de oorbellen. Draag iets waar je zelf blij van wordt en helemaal verliefd op bent. Zolang jij je goed voelt in de totale outfit, maken alle ‘regeltjes’ niets meer uit!

Let op de vorm van je gezicht

Een andere handige tip is om te kijken naar je gezichtsvorm. Een vierkant gezicht krijgt bijvoorbeeld een zachtere uitstraling door een paar ronde of ovale oorbellen. Bij een rond gezicht is het mooi om te kiezen voor lange oorhangers of hele kleine oorknopjes. Heeft jouw gezicht de vorm van een hart? Dan staan oorbellen met een subtiel knopje bovenin en meer volume aan de hanger juist ontzettend mooi.