Ceremonie

Zelfstandig trouwambtenaar of een gemeentelijke trouwambtenaar?

Jullie trouwdag komt dichterbij. Er moet natuurlijk wel iemand komen die een woordje doet en de ceremonie leidt! Hebben jullie al nagedacht of jullie een zelfstandig trouwambtenaar of een trouwambtenaar via de gemeente willen? We helpen jou graag met kiezen en zetten daarom vast de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar op een rijtje.

Persoonlijke sfeer met een zelfstandig trouwambtenaar

Een groot voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar, ofwel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), is dat je zelf je trouwambtenaar uit kunt kiezen. Kies voor een BABS die bij jullie past. Ongeveer 11 maanden voor jullie trouwdatum kun je een kennismaking met een trouwambtenaar inplannen om te kijken of er een klik is en of het goed voelt. Het feit dat het iemand wordt die bij jullie past, maakt dat de ceremonie en speech van de trouwambtenaar persoonlijk wordt. Een zelfstandig trouwambtenaar zal er alles aan doen om jullie goed te leren kennen. Op die manier kan de BABS ook hilarische momenten in de speech verwerken voor een onvergetelijke bruiloft!

Een BABS levert kwaliteit

Een zelfstandig trouwambtenaar heeft vaak veel passie voor zijn of haar vak. Kwaliteit staat daarom ook vaak voorop. Daarom steekt een zelfstandig trouwambtenaar veel tijd in de voorbereiding van jullie huwelijk. Verder heeft een BABS een beperkt aantal huwelijken per jaar, wat maakt dat ze meer tijd hebben voor jullie. Let op reviews van trouwambtenaren of vraag in je omgeving wie een goede trouwambtenaar is. 

Een zelfstandig trouwambtenaar is flexibel

Een zelfstandig trouwambtenaar is erg flexibel. Tijdens je bruiloft wil je alleen maar kunnen genieten zonder tijdsdruk te voelen. Hij of zij zal pas beginnen met de ceremonie op het moment dat jullie er klaar voor zijn. Jullie kunnen zelf bepalen hoelang de ceremonie mag duren. De BABS zal zich aan jullie aanpassen! Ook qua locatie is een zelfstandig trouwambtenaar flexibel. Jullie kiezen zelf de trouwlocatie en de BABS rijdt daarnaartoe. Je bent dus niet gebonden aan een vaste locatie.

Trouwambtenaar worden?

Wil je dat een goede vriend of vriendin jullie trouwt? In bijna alle gemeenten in Nederland kan dat. Hij of zij kan dan trouwambtenaar worden voor 1 dag. Deze aangewezen persoon moet dan natuurlijk niet té zenuwachtig zijn voor de speech! Het leuke aan een goede vriend of vriendin als BABS is dat de ceremonie nóg persoonlijker wordt omdat hij of zij jullie goed kennen. 

Wie wil er nou geen persoonlijke ceremonie? Als dat jouw voorkeur heeft, ga dan zeker voor een BABS!