Trouwbedankjes

Zelf trouwbedankjes maken

Aan het eind van de trouwdag je gasten nog even verrassen met een klein bedankje. Super leuk! Een trouwbedankje is geen vereiste voor de gasten, maar wel heel erg leuk om nog even te laten weten dat je het fijn vond dat je gasten er waren. Trouwbedankjes kan je kant en klaar kopen, maar zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Deze trouwbedankjes maak je gemakkelijk zelf voor een kleine prijs:

 • Geen bloemenzaadjes als trouwbedankje

  Doe een paar zaadjes in een zakje en schrijf er een leuk briefje bij. Heb je veel gasten? Dan kan je een briefje uittypen in een mooi handgeschreven lettertype en dit meerdere keren afdrukken. Gebruik de quote ‘watch our love grow’. Zo kunnen je gasten de bedankjes planten en de bloem of plant laten meegroeien met jullie liefde. Romantisch!

 • Katerwater

  Wordt er flink gedronken op jullie trouwdag? Katerwater is de oplossing! Geef je gasten een flesje water mee en twee aspirines. Een cadeautje met een knipoog voor wie genoeg heeft gedronken op jullie festijn. Wederom is het leuk om een kleine boodschap bij het flesje te doen. Tip: laat de aspirines wel gewoon in de verpakking zitten. Wel zo veilig!

 • Een spectaculaire dag

  Zijn jullie of jullie gasten zoetekauwen? Bedank je gasten voor de spectaculaire dag met een aantal spekkies! Na een flinke avond feesten is het voor je gasten heel fijn om in de auto terug naar huis iets te snoepen te hebben. De foute woordgrap (‘spek’taculaire dag) mag hier natuurlijk niet ontbreken. Doe de spekkies in een zakje, een beker of verzin een andere leuke manier om de snoepjes te verpakken.

 • Watch our love glow

  Niet grow, maar glow! Geef je gasten een kaarsje aan het eind van de dag. Een kaarsje in een neutrale tint past bij iedereen. Hoe groter de kaars, hoe langer het duurt voordat de kaars op is. Schrijf er wederom een lief briefje bij en knoop dit met een touwtje vast aan de kaars. Heel erg leuk om te geven en om te krijgen! Tip: kies meerdere kleuren voor de kaars, dan kan iedere gast een kaars pakken die qua kleur bij zijn of haar interieur past.

 • Liefde maakt blind

  Gaan jullie in de zomer trouwen? Maak een trouwbedankje gerelateerd aan het weer. Koop goedkope zonnebrillen via Aliexpress of Action. Wellicht zou je zelfs zonnebrillen met jullie initialen kunnen bestellen bij bedrijven die relatiegeschenken verkopen. Knoop er wederom met en touwtje een briefje aan en vergeet in ieder geval de quote ‘protect your eyes, our love is blinding’ er niet bij te vermelden.

Met welke inspiratie ga jij aan de slag?