Leveranciers Praktische zaken Trouwkaarten Uitnodigingen

Zelf stationery maken voor de bruiloft

Bijna alle aspecten voor het voorbereiden van een trouwdag zijn leuk. Een trouwjurk kiezen, een taart proeven, locaties bezoeken… Noem maar op! Een trouwdag is pas compleet wanneer je de stationery op orde hebt. Stationery zijn alle leuke papierzaken die horen bij een bruiloft. Dus niet de trouwakte of de offertes van verschillende leveranciers, maar de trouwkaarten, kaartjes voor een tafelschikking, een menukaart of een RSP-kaartje.

Stationery zelf maken

Ben je zelf creatief aangelegd? Dan kan je je eigen stationery maken! Het enige wat je nodig hebt is een programma waar je in kan ontwerpen, creativiteit, geduld en een drukker. Een programma om in te ontwerpen klinkt misschien wat heftig, maar hiervoor kan je denken aan bijvoorbeeld Photoshop of Canva. Photoshop is een programma van Adobe dat je aan kan schaffen, maar Canva is gratis en online te gebruiken. Bezoek de website en laat je betoveren door alle mogelijkheden van de website. Tenslotte ga je aan de slag met een ontwerp maken voor de trouwdag. Begin met de trouwkaart, dit is waarschijnlijk de meest tijdrovende klus. Nu je hiervoor een stijl hebt gekozen, kun je deze gaan doorvoeren naar bijvoorbeeld de menukaart voor de gasten, een bedankkaartje voor na het feest of voor een tafelnummer. Nadat je klaar bent met je ontwerpen (check ook altijd goed of alle informatie erop staat!), kun je de kaartjes gaan drukken. Zoek een betrouwbare drukkerij, bijvoorbeeld Flyerzone.nl aan wie jij je ontwerpen kan toevertrouwen. Nog een paar dagen geduld en jouw stationery ligt op de mat!

Stationery samen laten stellen door een ontwerpen

Misschien ben je helemaal niet zo creatief aangelegd of heb je gewoonweg geen tijd om aan de slag te gaan met stationery voor de bruiloft. In dat geval zou je de hulp in kunnen schakelen van een professional! Denk aan een grafisch ontwerper, iemand die kaarten maakt of iemand in je omgeving die handig is met Photoshop. Maak een bord aan op Pinterest en verzamel je ideeën om de ontwerper een goed beeld te geven van wat je voor ogen hebt. De ontwerper denkt vast graag met je mee om voor jou de ideale stationery te bedenken.

Welke stationery voor bruiloften zijn er?

  • Save the date-kaarten
  • Trouwkaarten
  • RSVP-kaarten
  • Programmaboekjes
  • Kaartjes om de plaats van iemand aan te duiden
  • Menukaart
  • Tafelkaartjes
  • Bedankkaartjes

Wellicht heb jij voor je bruiloft nog andere kaartjes nodig. Bijvoorbeeld om de weg naar de locatie te wijzen of misschien wil jij je getuigen vragen met een kaartje of juist een poster. Hoe leuk is het, om dit in één stijl te doen? Aan de slag!