Gastenlijst

Zelf een gastenboek maken

Een gastenboek kun je aanschaffen, maar ook door even zelf aan de slag te gaan maar je een uniek gastenboek. Heb je genoeg tijd en creativiteit? Dan is dit de perfecte manier om het gastenboek te maken zoals je zelf wilt! Een gastenboek hoeft namelijk niet persé een boek te zijn. Eerder lieten wee al zien hoe je een gastenboek maakt in de vorm van een mooie lijst maakt gevuld met hartjes waar gasten een boodschap op konden achterlaten.

Een stapel met boodschappen als gastenboek

Een andere vorm van een gastenboek maken is een stapel. Kijk eens rond op Ebay, Aliexpress, bij Action of bij Etsy en zoek naar houten schijven. Kijk of je schijfjes kan vinden in de vorm van een hart of in een cirkel. De cirkels mogen niet te dik zijn, maar ook niet te dun zodat ze breekbaar worden. Laat gasten tijdens of aan het eind van de trouwdag een boodschap schrijven op de cirkels.

Na de trouwdag kan je in iedere schijf een gaatje boren. Neem een stok (gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt) en een wat grotere plaat of schijf hout. Schilder deze in een kleur naar keuze en stapel na het drogen de schijfjes op de stok. Een heel leuk effect!

Een canvasdoek als gastenboek

Zet een groot schildersdoek neer op je trouwdag. Je kunt ervoor kiezen om voor de trouwdag al een mooie schildering te maken, bijvoorbeeld een tekening van jullie als bruidspaar. Tijdens of na de trouwdag laat je de gasten met zwarte stift eromheen schrijven. Hoe gaaf is dit? Samen met je gasten vorm je zo een enorm kunstwerk. Een leuke variatie: zet een paar potten verf neer (bijvoorbeeld in kleuren die passen bij je interieur of het thema van je bruiloft) en laat je gasten een stuk schilderen.

Alternatieven voor een gastenboek

Tenslotte kun je online gaan zoeken naar mooie alternatieven. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een tuinbank mooi laten versieren met teksten van geliefden. Zorg er wel voor dat je voor je de bank buiten zet, je de geschreven teksten wel beschermd tegen verweren. Ook een mooi bord kan je laten versieren, een zelfgemaakte puzzel waarbij iedere gast één stukje is. Ook kun je aan de slag met polaroids. Zet een camera neer en laat gasten een foto van zichzelf maken.

Hoe dan ook: een ‘simpel’ boek is niet persé nodig voor jouw trouwdag. Past een creatievere optie beter bij jou? Ga hier dan ook voor!