Trouwjurken

Welke trouwjurk voor welk lichaam?

Wanneer je gaat trouwen en een bruidsjurk uitzoekt, zul je versteld staan van het gigantische keuzeaanbod. De keuze wordt net iets gemakkelijker wanneer je met dit lijstje in je achterhoofd de bruidszaken afgaat. Niet alle trouwjurken passen bij ieder lichaam, niet alle trouwjurken doen alle figuren goed. Ben je benieuwd naar welke jurk bij jouw lichaam past?

Een trouwjurk voor een recht figuur

Heb jij een recht figuur zonder al teveel vormen? Dan zijn er verschillende jurken die goed bij jouw figuur passen. Kies bijvoorbeeld voor een A-lijn-jurk. Dit is een jurk die vanaf je taille wijd uitloopt naar beneden. Ook is de ‘empire’-jurk echt iets voor jou. Dit is een jurk die niet volledig recht naar beneden loopt, maar iets wijder is. Een soort A-lijn-jurk, maar dan iets subtieler. Pas vooral andere jurken met een andere vorm wanneer je dit mooier vindt. Op deze manier kom je er echt achter wat goed bij je past.

Een trouwjurk voor een peerfiguur

Heb jij een smal bovenlichaam maar wel ronde heupen? Kies dan voor een ball gown-jurk, een jurk met een A-lijn of empire. Een ball gown-jurk is de typische prinsessenjurk. Vanaf je heupen loopt de jurk mooi breed uit. Dat jij rondere heupen hebt ziet niemand en zal het effect van je jurk mooi versterken. Ditzelfde geldt voor de A-lijn of empire. Ook voor iemand met een peerfiguur geldt: probeer wat je leuk vindt en beoordeel zelf hoe het staat. Een echte afrader is een mermaid-jurk. Deze strakke jurk loopt pas bij de kuit wat wijder uit. Het kan mooi zijn om je heupen te accenturen, maar kan ook zorgen dat je er ontzettend breed uit ziet.

Een trouwjurk voor een gezetter figuur

Heb jij een breder bovenlichaam en bredere heupen? Dan is de ball gown en A-lijn echt iets voor jou! De ball gown-jurk is een echte eyecatcher. Mocht je je niet prettig voelen bij je rondere vormen, zal niemand die zien door jouw schitterende jurk. De A-lijn geeft hetzelfde effect en zal je fantastisch staan. Niet doen: Een strakkere jurk. Wanneer je niet comfortabel bent met je eigen lichaam of je vormen niet wilt laten zien, dan zal een strakkere jurk je vormen extra accenturen.

Een trouwjurk voor een breed bovenlichaam

Ben jij smaller van onder dan van boven? Kies dan de mermaid-dress! Deze jurk loop strak over je lichaam en loopt bij de kuit wijder uit. Hierdoor zie je er magisch en betoverend uit en accentueer je je slanke benen. Je benen lijken optisch langer. Niet doen: de A-lijn jurk. Deze jurk zal niet veel goed doen voor je benen. Je benen zijn slank, die mag je echt laten zien!

Een trouwjurk voor een zandloperfiguur

Een zandloperfiguur heeft geluk. Jou staat bijna alles! Kies in ieder geval voor een jurk die jouw slanke taille accentueert. Dit doe je door een jurk te kiezen die mooi wijd uitloopt. Denk hierbij aan de A-lijn of ball gown. Ook een optie: de rechte jurk. Door jouw figuur zal de jurk mooi langs je lichaam vallen en altijd goed staan!