Het trouwfeest Bruid Bruidegom De Grote Dag Personen

Wel of geen openingsdans

wel of geen openingsdans

Het kiezen van de muziek is al één ding, maar het bedenken of jullie een openingsdans willen doen is een tweede. Op welke muziek wil je dansen? Wordt het jullie eigen liedje, waarop jullie elkaar voor het eerst zagen? Of kiezen jullie een geheel nieuw lied? En wat voor dans gaan jullie doen?

Samen oefenen

Wanneer jullie beide nooit eerder danslessen hebben gevolgd, is het praktisch om er op tijd over na te denken of jullie dit echt willen. Gevoel voor ritme is in elk geval van groot belang. Daarnaast is het aanleren van de danspassen een must; de dansleraar is niet bij jullie bruiloft aanwezig!

Samen oefenen voor jullie openingsdans is natuurlijk schitterend. Het brengt jullie nogmaals samen, hier wordt overlegd over hoe en wat. Van de muziek komen jullie vanzelf op de rest van de avond; hoe willen jullie beide dat deze wordt ingevuld en waar moet op worden gedanst?

Verrassing

Het allerleukste is natuurlijk wanneer niemand weet van jullie plannen voor een openingsdans. Alleen de ceremoniemeester mag het weten, anders zou het één en ander mislopen met de organisatie van de avond. Hij of zij houdt het wel voor zich; daar is het een ceremoniemeester voor.

Het is vooral een leuke verrassing wanneer jullie gasten niet van jullie wisten dat jullie enigszins konden dansen of ervan hielden. Alvorens het allemaal gaat plaatsvinden hebben jullie vast al een glimp in gedachten van hoe de blikken straks zullen zijn!