Geen categorie

Wat te doen met je trouwjurk na je huwelijk?

Zoals je in het vorige artikel kon lezen, kan trouwen een dure aangelegenheid zijn. Je geeft een hoop geld uit en een flinke berg van dit geld gaat waarschijnlijk op aan je trouwjurk. Maar wat doe je met je trouwjurk na je bruiloft? Dit zijn de opties.

Je trouwjurk bewaren

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie: je trouwjurk bewaren in de doos of zak waarin je hem hebt gekocht. Op deze manier ligt je trouwjurk niet al te veel in de weg en kun je er altijd nog even naar kijken wanneer je dat wilt. Wanneer ooit je dochter trouwt zou ze hem misschien wel aankunnen als ze dat leuk vindt. Anders is het gewoon een hele mooi herinnering voor op zolder.

Je trouwjurk verkopen

Op Marktplaats staan er talloze trouwjurken. Er zijn genoeg vrouwen die niet al teveel geld willen uitgeven aan hun bruiloft en dus op de tweedehands website zoeken naar een geschikt model. Je maakt er iemand blij mee, je verdient er een klein zakcentje aan en je jurk is opgeruimd. Allemaal mooi meegenomen!

Je trouwjurk ophangen

Soms zie je wel eens dat vrouwen hun trouwjurk ophangen. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of op zolder. Zo kun je nog iedere dag naar je jurk kijken! Het nadeel is dat je jurk wel stoffig wordt of kan verkleuren door de zon. Wat je ook vaak ziet is dat vrouwen hun sluier gebruiken voor het hemeltje van een babybedje. Hoe mooi is die gedachte?

Je trouwjurk doneren

Wanneer je een goed hart hebt en zeker wilt weten dat je iemand een groot plezier doet, dan kun je altijd je trouwjurk doneren. Je schenkt je jurk aan iemand die hem goed kan gebruiken. Hoe bijzonder is het dat je iemand de jurk van zijn of haar dromen kunt schenken met een mooi gebaar?

Je trouwjurk vermaken

Ben je handig of heb je een handige (schoon)moeder? Vermaak dan je jurk tot feestexemplaar! Vaak is het inkorten van de rok al voldoende voor een prachtig exemplaar. Heel erg leuk om nog eens te dragen op een feestje. Onthoud wel dat het dragen van wit op een bruiloft niet heel erg geschikt is omdat wit dragen op een bruiloft vaak not done is. Wel zou je kunnen overwegen om je trouwjurk te verven met verf in de wasmachine.

Je trouwjurk inlijsten

Heb je een trouwjurk gedragen die je geen moment meer wilt vergeten? Overweeg dan om je trouwjurk in te lijsten. Op de afbeelding bovenaan zie je hoe je een trouwjurk heel mooi in een lijst kan doen en er zo iedere dag naar kunt kijken. Een ontzettend leuk idee waar je wel echt de ruimte voor moet hebben.

Je trouwjurk verpesten

Trash the dress is een Amerikaanse traditie die je ook steeds vaker in Nederland ziet. Op je trouwdag ben je de hele dag netjes geweest en heb je continue opgelet of je niet zou knoeien. Na je bruiloft ga je je jurk niet meer dragen en kun je je jurk net zo goed verpesten. Wat dacht je van het maken van enorme rode wijnvlekken? Of gewoon eens lekker kliederen met verf? Misschien vinden je kinderen het wel heel leuk om te helpen? Laat het geheel vastleggen door een fotograaf en daarna kan je jurk weg.

Wat zou jij doen met je trouwjurk nadat je hem hebt gedragen?

(bron afbeelding)