Planning Tips Trouwbenodigdheden

Wat moet er allemaal geregeld worden voor jouw bruiloft?

Wat moet er allemaal geregeld worden voor jouw bruiloft?

De belangrijkste dag van jouw leven verdient natuurlijk de nodige aandacht. Er komt veel bij kijken voordat de dag daadwerkelijk kan beginnen. Maar wat moet er eigenlijk allemaal geregeld worden voor jouw bruiloft?

Laten we voorop stellen dat dit voor iedereen anders is. Waar de één een groot feest wilt en het budget vrijwel onbeperkt hoog is, zal de ander het klein en intiem houden. De één zal dan ook meer moeten regelen dan de ander. Wel zijn er een aantal dingen die bij eigenlijk ieder koppel gelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, trouwkleding, de datum, een draaiboek en de uitnodigingen van de gasten. Benieuwd hoe je dit precies aanpakt? Lees dan snel verder.

Hoe vroeg (of laat) begin je met de trouwplanning?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wanneer je met de trouwplanning moet beginnen. Het maken van een goede trouwplanning is afhankelijk van de wijze waarop je wilt trouwen best tijdrovend. Maar zelfs wanneer je het heel klein wilt houden, kan het slim zijn om op tijd te beginnen. Zeker een jaar van tevoren. Er zijn namelijk genoeg zaken die tijd kosten om te regelen. Ook in verband met drukte.

Kijk alleen maar eens naar de officiële trouwlocaties amsterdam. Mede door corona zijn de wachttijden daar nu enorm lang. Wil je over een mooie trouwlocatie beschikken, dan zal je de datum dus vroegtijdig moeten laten vastleggen.

Ons advies is dus om minimaal een jaar van tevoren te beginnen met plannen. Hierbij gaat het met name om de dingen waar nog wel eens een lange wachtlijst op kan staan. Experts geloven dat zowel de zomer van 2022 als 2023 erg druk gaat worden door alle uitgestelde huwelijken in de piek van de coronacrisis. Wees er dus zeker nu vroeg bij.

Bepaal het budget

Voordat je alles daadwerkelijk gaat regelen, is het ook belangrijk om te weten wat je maximaal kunt uitgeven. Zo weet je ook welke dingen binnen jouw budget passen en wat juist niet. Wanneer je het totale budget weet, kan je vervolgens met je partner de verschillende onderdelen een bedrag meegeven. Hoeveel wil je maximaal aan welk onderdeel uitgeven? Wat heeft prioriteit boven de rest? Vind jij de locatie en de fotograaf het allerbelangrijkste? Geef hier dan meer geld aan uit en bespaar op de andere zaken.

Het is verstandig om een kasboekje bij te houden waar je alle betalingen en nog te betalen dingen in opschrijft. Zo hou je het overzicht.

Leg de trouwdatum vast

Leg de trouwdatum vast

Je hebt stiekem al een idee hoe de locatie eruit gaat zien en misschien zelfs al een droomjurk op het oog, maar nu de datum nog! Om te weten wanneer je alles moet laten vastleggen, is het belangrijk om die trouwdatum als één van de eerste dingen vast te laten leggen. Dit kan best lastig zijn. Want voor welke datum kies je?

Dit is heel persoonsgevoelig. Het ene koppel hecht weinig waarde aan de datum en kiest enkel voor een specifiek seizoen en kijkt vervolgens welke datums nog vrij zijn. Het andere koppel heeft de focus gelegd op een speciale datum. Bijvoorbeeld de datum dat zij ooit samen zijn gekomen. Bedenk ook goed of jullie dierbaren op die datum wel beschikbaar zijn. Zodra de datum vaststaat, kan je eindelijk verder gaan met plannen en regelen.