Kosten trouwen

Wat kost een bruiloft?

 Wat kost een bruiloft eigenlijk? Dat ligt eigenlijk helemaal aan jezelf. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. In dit artikel geven we je een overzicht van wat de kosten zijn voor een bruiloft. Maar, het is natuurlijk aan jou hoe je het budget voor je bruiloft verdeelt en hoeveel een bruiloft uiteindelijk kost.

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Het is lastig om een pasklaar antwoord te geven op wat een gemiddelde bruiloft kost. Als bruid wil je natuurlijk dé perfecte bruiloft! Het gaat erom dat je voor jezelf een budget voor je bruiloft in gedachte neemt. Voor ieder budget zijn er mooie bruiloften te organiseren, tenzij je natuurlijk een superdeluxe bruiloft wilt met een echte designer jurk… Dan ben je waarschijnlijk wel iets meer kwijt.

Hoe bepaal je het budget voor je bruiloft?

Eén van de belangrijkste dingen is het bepalen van je budget voor je bruiloft. Zo weet je exact wat en waaraan je het kunt uitgeven. Dan kun je ook vast gaan sparen voor je bruiloft of trouwfeest. Is het haalbaar? Hoeveel moet je sparen voor je bruiloft en hoe lang moet je sparen voor een bruiloft? Zet maandelijks een bepaald bedrag opzij zodat je tegen de tijd van je bruiloft genoeg bij elkaar hebt gespaard. Met een beetje creativiteit kun je met ieder budget een fantastische bruiloft hebben! En vergeet je huwelijksreis niet in te begroten.

Waar gaat het budget voor je bruiloft naartoe?

Hou je van het Bourgondische leven? Van die lange tafels die mooi gedekt zijn, met je familie, vrienden, vriendinnen genieten van de zonsondergang met een heerlijk glas rode wijn erbij… Dat past helemaal bij een Bourgondische bruiloft! Liever een goed feestje? Misschien is een BBQ dan iets voor jullie waarbij iedereen lekker kan pakken wat hij of zij wil, met leuke muziek op de achtergrond. Wat later op de avond draait er een DJ waarbij iedereen lekker kan gaan dansen. Wat past bij jullie? Op deze manier kun je tot wat ideeën komen voor je bruiloft en kun je een overzicht maken van waar je geld naartoe gaat. Kies voor de cateraar die bij jullie type bruiloft past, of misschien wil je ook een bandje laten komen die voor de muziek zorgt. Ga dus na wat je belangrijk vindt en waar je het aan uit wilt geven.

Wat kost een trouwfeest nu echt?

Je kunt op internet veel vinden over de kosten per categorie. We hebben het op een rijtje gezet zodat je niet bij iedere leverancier na hoeft te gaan wat de kosten zijn. 

De trouwlocatie

De kosten voor een trouwlocatie van je bruiloft variëren. Wil je een luxe locatie of is één ruimte voldoende voor jullie? Hoeveel gasten verwacht je en moet er personeel ingehuurd worden?

De trouwringen

Trouwringen draag je voor altijd bij je, dus kies wel mooie trouwringen uit! De kosten voor trouwringen hangt er van af wat voor materiaal je kiest en of je voor goud of zilver gaat. Ook kan het per juwelier verschillen.

Je trouwjurk

De meeste vrouwen vinden het helemaal fantastisch om die perfecte trouwjurk uit te zoeken. Vaak val je dan voor die ene nét te dure trouwjurk… Bedenk dus goed van tevoren hoeveel je eraan uit wilt geven.

Alle kosten voor een bruiloft

Hieronder geven we je een overzicht van alle kosten die je ongeveer gemiddeld kwijt bent voor je bruiloft. Het zijn gemiddelde kosten, dus de prijzen kunnen nog enigszins variëren.

Trouwjurk: € 1500 Drukwerk: € 400     
Trouwpak: € 800   Huwelijksnacht: € 300
Trouwlocatie: € 5000   Huwelijksreis: € 2500
Trouwringen: € 1000   Kapper & make-up: € 400
Fotograaf: € 1500   Diner: € 40 p.p.
Muziek: € 1000    Bruidstaart: € 300 
Bruidstaart € 8,- p.p.  Trouwambtenaar: € 700

Mocht je geschrokken zijn van de prijzen, wees gerust! Je hoeft natuurlijk niet van alles gebruik te maken. Zo kun je in plaats van een huwelijksreis naar Hawaii ook lekker naar Frankrijk gaan in een tentje… Een tip kunnen we je wel vast meegeven: begin in ieder geval vast te sparen voor je bruiloft!