Het trouwfeest

Wat doe je op de dagen na de bruiloft?

Maanden heb je er naar toe geleefd: de grote dag. Je bent druk bezig geweest met dingen regelen, inkopen doen en dromen over hoe de trouwdag zal verlopen. Dan word je wakker op de dag na de bruiloft. Wat nu? Zo zien de dagen na je huwelijk eruit, deze zaken moet je regelen en zo ontspan je volledig:

Wakker worden

Misschien was het een korte nacht door de adrenaline, misschien slapen jullie juist een gat in de dag. De nacht na het huwelijk kun je doorbrengen in een hotel of lekker thuis. Een voordeel aan een hotel? Je ontbijt kan heerlijk op bed worden bezorgd. Een nadeel is dat je vaak op een bepaalde tijd weer naar huis moet. Zijn jullie echte uitslapers? Dan is thuis slapen misschien beter. Soms kan je in hotels ook wel een uitslaap-service regelen of een late checkout. Regel dat van te voren en informeer naar de mogelijkheden.

Na het ontbijt

Je start de dag lekker rustig aan. Even douchen. De woning (of je koffer) een beetje opruimen van alle chaos die de trouwdag heeft veroorzaakt. Wellicht heb je nog een afspraak om de trouwlocatie op te ruimen of om dingen van de trouwdag op te halen. Regel dit zo vroeg mogelijk op de dag (na het uitslapen natuurlijk!) zodat je dat meteen van je lijstje kunt afstrepen. Dan heb je dat maar gehad. Daarna thuis lekker lunchen. Wellicht heb je cadeautjes gehad op de trouwdag, deze zou je nu gezellig samen kunnen uitpakken.

De rest van de dag

De rest van de dag doe je lekker rustig aan. Een beetje ontspannen, rommelen in huis, misschien heeft de fotograaf wel alvast een preview van de foto’s! Vergeet je gasten geen berichtje te sturen met dank voor hun komst en bel even met je ouders of beste vriendin. Hoe hebben ze de dag ervaren? Ze zijn vast razend benieuwd naar hoe het met je gaat. De rest van de dag focus je je op je kersverse partner. Knuffel elkaar eens extra en oefen je nieuwe achternaam. Hoe klinkt dat?

En verder?

Praktische zaken die na het huwelijk geregeld moeten worden zijn het betalen van facturen (wellicht heb je dat vooraf al gedaan?), het reinigen van het trouwpak en de trouwjurk en het opbergen van je trouwschoenen. Wellicht mag je je koffer alweer inpakken voor jullie huwelijksreis! We adviseren je om tussen je huwelijk en je huwelijksreis een dagje ruimte te laten. Zo heb je na je huwelijksdag nog een dagje thuis om in te pakken, bij te komen en de rommel op te ruimen. Zo ga je net wat meer opgeruimder op vakantie!