Geen categorie

Wanneer ga je op huwelijksreis?

Je huwelijksreis is een fantastisch moment om even op te laden na de grote dag. Of ga je juist van te voren op vakantie? Er zijn diverse vormen van een huwelijksreis te bedenken en wij delen graag een aantal opties met je voor het kiezen van de perfecte reis.

Direct na je huwelijk op vakantie

In het meest romantische geval ga je weg van je feest en stap je direct in het vliegtuig. Je vliegt of rijdt naar een mooie bestemming en geniet van alle rust na de hectiek van jullie huwelijk. Je komt lekker bij en je waant je even in de zevende hemel met je kersverse echtgenoot erbij. Je kunt natuurlijk ook de dag of na het weekend vertrekken. Je kunt dan nog even op je gemak slapen, je koffer inpakken en opruimen na je bruiloft.

Een tijdje na je huwelijk

Ook na je huwelijk kun je nog op vakantie. Je kunt het grote feest even laten bezinken, de spaarrekening weer aanvullen en op je gemak kijken wat voor reis je zou willen maken. Het hoeft natuurlijk nooit een zeer romantische trip te worden, als jullie gelukkig worden van een avontuurlijk reisje naar de bossen dan is dat ook meer dan goed! Vergeet vooral niet je reis in te vullen op een manier die bij jullie past, het is jullie reis en jullie tijd samen. Die is kostbaar!

Vlak voor je huwelijk

De één zit er niet op te wachten, te midden van alle stress omtrent het huwelijk. De ander ziet het als een kleine vlucht: ga voor je huwelijk op vakantie! Op deze manier ben je lekker weggeweest en kom je helemaal opgeladen weer thuis. De kunst is wel om dan niet op vakantie zoveel mogelijk te doen om jullie huwelijk perfect te laten zijn, geniet nog even van jullie tijd samen als ongetrouwd stel.

Trouwen op vakantie

Mocht het budget en het gezelschap het toelaten, dan kun je natuurlijk ook op je huwelijksreis zelf trouwen. Dit kan op een zonnige plek zoals Ibiza, maar de Ardennen kunnen natuurlijk ook. Wellicht trouw je met een select gezelschap in Parijs of juist op een van onze Waddeneilanden. Aan jouw de keuze! Vanaf de huwelijkslocatie genieten jullie nog enige tijd van jullie samen en het gezelschap vertrekt vast naar huis.

Niet op reis

Het kan ook dat je geen behoefte hebt aan een vakantie na je huwelijk. Het kan ook zomaar voorkomen dat je bruiloft organiseren jou al genoeg energie geeft of dat het budget gewoon weg op is. Probeer in dat geval dan wel een paar dagen vrij te nemen. Het is natuurlijk niks om op donderdag te trouwen en op vrijdag weer op kantoor te zitten.. Ook thuis kun je genieten van luxe. Bijvoorbeeld door telefoons uit te zetten, een dagje naar de sauna te gaan, kaarsjes aan te steken en tijd samen te spenderen.

Een weekendje weg

Je huwelijksreis hoeft niet te bestaan uit een reis van duizenden euro’s naar een luxe en verlaten oord. Een huwelijksreis kan ook gewoon plaatsvinden in Drenthe. Een nachtje in een mooi hotel of in juist een schattige boeren AirBnB kan minstens net zo romantisch zijn. Kies voor wat je fijn vindt en maak er een onvergetelijke tijd van samen! Laad op en maak jezelf weer helemaal klaar voor het ‘gewone’ leven!