De Grote Dag Het trouwfeest Praktische zaken Tips

Vuurschaal: zorg voor sfeer op je zomerse bruiloft

Ga je trouwen in de zomer, dan is de kans groot dat je een deel van je feest buiten viert. Je kunt bijvoorbeeld een prachtig tuinfeest organiseren in de zomer. Natuurlijk wil je het ook buiten gezellig maken. Met slinger, ballonnen en versieringen kom je een heel eind. En wat dacht je van een mooie grote vuurschaal om extra sfeer op je bruiloft te krijgen?

Een vuurschaal kopen of huren

Je kunt meestal wel ergens een vuurschaal huren. Toch is kopen vaak een betere optie. Je kunt hem namelijk zelf ook gewoon gebruiken in je tuin. Als je zelf een vuurschaal koopt, weet je precies welke keuzes je hebt. Je kunt dan de vuurschaal kiezen die jij het mooist vindt voor jouw bruiloft. Een vuurschaal kopen is meestal de meest praktische en vrije keuze. Wil je toch liever niet een vuurschaal kopen of huren, dan kun je er misschien een of meer lenen van vrienden en kennissen.

Veiligheid rondom de vuurschaal

Een vuurschaal is prachtig om sfeer te creëren. Maar het is wel belangrijk dat er op een veilige manier mee omgegaan wordt. Het kan praktisch zijn om een cirkel om de vuurkorf heen af te zetten, zodat er geen ongelukken gebeuren. Zeker met kleine kinderen op de bruiloft is het goed om hier rekening mee te houden. Je kunt ook een vuurschaal kopen die afgedekt kan worden met een kap van gaas. Uiteraard zorg je er ook voor dat hij veilig wordt opgestookt.

Sfeer en warmte met een vuurschaal

Een vuurschaal of vuurkorf heeft als groot voordeel dat het vuur een heerlijke sfeer geeft. Zeker op de lange zomeravond is dat heel gezellig. De vuurschaal zorgt voor een plaats om bij elkaar te komen en gezellig bij de kletsen. Bovendien geeft het heerlijke warmte af, zeker als het ’s avonds wat kil begint te worden. Als je de vuurschaal op de juiste manier opstookt, krijg je ook geen last van rook of van stank in de kleren.

Eten van de vuurschaal

De vuurschaal heeft nog een voordeel: je kunt er wat kleine hapjes op bereiden. Wat is bijvoorbeeld leuker dan marshmallows grillen? En ook kleine worstjes kun je eenvoudig aan metalen prikkers bakken boven het vuur. Zo kun je op een goedkope manier zorgen voor allerlei heerlijke hapjes die de gasten zelf kunnen bereiden. Wat is er gezelliger dan dat?

Een vuurschaal is prachtig om te hebben op je bruiloftsfeest. Zeker als je mooi weer verwacht en een groot deel van de dag buiten zult zijn. Een vuurschaal kan ook heel sfeervol zijn als het een beetje grauw en regenachtig weer is om extra sfeer te creëren. Zelfs als jij en je gasten binnen zijn geeft de uitstraling veel gezelligheid. Een vuurschaal kopen is dus een van de beste investeringen die je kunt doen voor je zomerse bruiloft.