Styling

Voorkom blaren – ga je trouwschoenen inlopen

Bruidsslippers

Voor de fotosessie, van en naar het stadhuis, misschien in de kerk, ’s avonds tijdens de receptie, tussendoor om met je gasten te praten… Dankzij een volle planning op je trouwdag loop je meer dan je denkt. Je maakt heel wat kilometers op zo’n dag! Helaas zijn er veel dames die al halverwege de dag flink last beginnen te krijgen van hun voeten en die tegen de avond nauwelijks nog fatsoenlijk kunnen lopen: ze hebben last van blaren gekregen. Erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig kun je ze gemakkelijk voorkomen – ga je trouwschoenen inlopen!.

Je trouwschoenen inlopen

Je trouwschoenen zijn speciale schoenen waar je niet even mee over straat gaat. Ze moeten er nog perfect uitzien op de trouwdag. Veel aanstaande bruiden zullen de schoenen dus veilig in de kast opbergen en pas op de trouwdag tevoorschijn halen. Dat is precies waar het mis gaat: als je voor het eerst op de schoenen loopt tijdens je trouwdag zijn blaren gegarandeerd. Daarom moeten de schoenen goed worden ingelopen. Dit kun je gewoon thuis doen, maar je kunt de schoenen ook aandoen om boodschappen te halen of een wandeling te maken. Zolang je zorgt dat de schoenen schoon blijven, is er niets aan de hand.

rode trouwschoenen inlopen om blaren te voorkomen

Tips en trucs die helpen bij het inlopen van je trouwschoenen

Wil je schoenen goed inlopen, dan moet je er een flink stuk mee lopen. Maar we snappen ook dat je dat met je trouwschoenen liever niet doet. Gelukkig zijn er wat praktische tips waarmee je de inlooptijd kunt verkorten. De eerste tip: doe een vochtige doek in beide schoenen en laat die er een uur in zitten. Vervolgens doe je de schoenen aan en hou je ze minstens een uur aan. Je hoeft niet perse dat hele uur rond te lopen, maar af en toe een stukje lopen is wel verstandig. Door het vocht zal de schoen zich sneller aanpassen aan je voet, zodat je niet zo lang hoeft in te lopen. Tip twee: masseer de schoenen als dat mogelijk is. Schoenen van leer of suède kun je bijvoorbeeld gemakkelijk masseren, zodat de randen soepeler worden en de schoen wat gemakkelijker meebuigt. Doe dit niet met schoenen van een strak materiaal, zoals lakschoenen!

trouwschoenen wit strand

Wat als je vergeten bent je trouwschoenen in te lopen?

Kom je er op het moment supreme achter dat je helemaal vergeten bent je trouwschoenen in te lopen? Geen nood, ook daarvoor hebben we praktische tips. Zo kun je op de knelpunten (meestal aan de hiel) een pleister op je voet doen, zodat de schoen daarlangs kan schuren. Op deze manier voorkom je blaren. Zitten pleisters niet lekker, dan zijn er ook speciale gelpleisters te koop. Heb je een lange trouwjurk, dan is het sowieso een goed idee om sportschoenen mee te laten nemen door je moeder of een vriendin. Die kun je aandoen als het officiële gedeelte is afgelopen en het feest begint. Dankzij de jurk ziet niemand je voeten en met comfortabele schoenen kun je tenminste lekker lopen en dansen. Ook kun je een stel passende slippers zoeken voor de niet-officiële delen van de dag.

Bruidsslippers

Je trouwschoenen inlopen voorkomt veel ellende tijdens je trouwdag. Er zijn veel bruiden die de dag na hun trouwen rond strompelen omdat ze zulke blaren hebben. Dat is niet nodig! Met deze tips en trucs kun jij ook ’s avonds nog elegant voor de dag komen mét je trouwschoenen en zónder blaren.