Personen

Voordelen van je bruiloft klein vieren

Bij een bruiloft kun je uitpakken met een enorm feest. Toch is dat geen vereiste voor een geslaagd eest. Een bruiloft klein vieren met slechts een paar familieleden en vrienden kan minstens net zo leuk zijn. Dit zijn de grootstevoordelen van je bruiloft klein vieren:

Voordelen van je bruiloft klein vieren

  • Je hebt de tijd voor al je gasten. Je kunt met iedereen die je hebt uitgenodigd praten en echt genieten van de tijd die je samen hebt. Bij een grotere bruiloft bestaat er de kans dat je niet iedereen kan spreken. Dat is ontzettend jammer! Bij een kleinere bruiloft heb je dus als voordeel dat je tijd hebt voor iedereen.
  • Je bespaart op de kosten. Meer mensen kosten nu eenmaal meer geld. Vaal betaal je bij een bruiloft voor het eten bijvoorbeeld per gast. Wanneer je een kleinere groep mensen uitnodigt, kun je dus meer aandacht besteden aan de groep, de details en wellicht wat luxer uitpakken met aaankleding.
  • De bruiloft kan langer duren. Met een kleine groep is het regelen van een overnachting misschien wat toegankelijker. Omdat je met minder mensen rekening hoeft te houden, is het ook gemakkelijker om een mooie locatie te regelen waar al je gasten kunnen slapen. Daarom is het ook leuk om de bruiloft in het buitenland te vieren.
  • Je zou naar het buitenland kunnen. Dit dus! Wanneer je alleen je familie en je meest dichtstbijzijnde vrienden uitnodigt, is de drempel om je bruiloft in het buitenland te vieren wat lager. Ga bijvoorbeeld naar Frankrijk, Spanje of Italie. Deze landen zijn te bereizen met de auto of het vliegtuig. Overleg met je gasten hoe ze er tegenover staan om naar het buitenland te reizen voor jullie bruiloft. Bied eventueel hulp bij het boeken van de reis.
  • Al je gasten staan op de foto’s. Geen paniek: groepsfoto’s zijn niet reusachtig, alle gasten passen op de foto’s. Je kunt kiezen voor volledige groepsfoto’s en foto’s met groepjes vrienden of bepaalde familieleden. Het maken van de foto’s duurt ook wat minder lang. Een voordeel voor wanneer het fotomoment halverwege de dag valt.
  • Het is makkelijker te plannen. Minder gasten, minder wensen, minder ‘gedoe’: een kleiner huwelijk is gemakkelijker te plannen en kan ook wat sneller plaatsvinden dan een groot feest. Een voordeel dus voor wanneer je snel wilt trouwen. Een grote bruiloft organiseer je in ongeveer 12 maanden, een kleine bruiloft kan in 3 maanden al plaatsvinden.