Themabruiloft

Voordelen van trouwen in de herfst

Wie denkt aan trouwen, denkt misschien direct aan de zomer. Toch hoeft een trouwfestijn niet alleen in dit seizoen plaats te vinden. Sterker nog: trouwen in de herfst heeft ontzettend veel voordelen! Wij zetten deze voordelen graag even voor je op een rijtje. Trouwen in de herfst is namelijk ontzettend romantisch, uniek én slim!

Leveranciers hebben het misschien iets minder druk

Een trouwlocatie die niet bezet is, je droomfotograaf die vrij is en wellicht betaal je nog iets minder dan de hoofdprijs. Dat zijn voordelen van trouwen in de herfst. Het gros van de mensen trouwt in de zomermaanden. De herfst is aanzienlijk minder populair onder bruidsparen, waardoor er ineens talloze mogelijkheden ontstaan voor wie wel in dit seizoen wil trouwen. Grote kans dat jij alles helemaal perfect kan samenstellen zoals dat je wilt!

De trouwfoto’s zien er sprookjesachtig uit

Trouwfoto’s in de herfst in het bos, hoe romantisch wil je het hebben? Je wordt omringt door de mooiste kleuren in een prachtig stuk natuur. Daarnaast zijn de foto’s per definitie al romantisch en stralen ze iets gezelligs uit. Trouwen in de herfst heeft wel als nadeel dat het zou kunnen regenen. Zorg er dan ook voor dat er een goede locatie is ergens binnen waar jullie foto’s gemaakt kunnen worden.

Unieke en natuurlijke trouwdecoratie

De herfstbladeren, pompoenen, kastanjes en alles wat er vanuit de natuur komt in oktober kan als decoratie dienen voor jullie bruiloft! Denk er eens over na om de bruiloft te vieren op een boerderij! De sfeer is bij voorbaat al romantisch en gezellig. Strik linten om pompoenen en bind er ballonnen er aan vast, maak slingers van blaadjes.. Wij zien het al helemaal voor ons!

Een heerlijk herfstig diner

Stoofperen? Stamppot? Ja! Alles kan in de herfst! Trouwen in de herfst is perfect voor een ieder die houdt van appeltaart, kastanjes en andere lekkernijen. Misschien toast jij met je gasten wel met een heerlijke kop thee of chocolademelk. Jij mag kiezen!

Je gasten zijn waarschijnlijk niet op vakantie

Wie in de zomer trouwt, kan tegen het risico aanlopen dat gasten op vakantie zijn. In de herfst heb je hier waarschijnlijk iets minder last van. De zomer is voorbij, iedereen begint in september weer met het oppakken van alle werkzaamheden en tegen de tijd dat jij zo rond oktober gaat trouwen, is er een grote kans dat iedereen aanwezig kan zijn!

Nog meer voordelen van trouwen in de herfst las je eerder op Mijntrouwpagina. Zou jij overwegen om je bruiloft te houden in de herfst?