Trouwringen

Vind je perfecte trouwring

Het is bijna tijd voor jullie bruiloft! Tijd om de mooiste trouwringen uit te gaan zoeken. Er zijn zoveel trouwringen te vinden, dus hoe zoek je nou de perfecte trouwring? 

Doe inspiratie op

De trouwringen mag je absoluut niet vergeten bij de voorbereidingen van jullie bruiloft. Overleg dus samen wat je mooi vindt. Misschien vind je allebei hetzelfde mooi, maar het kan ook zomaar zijn dat jullie allebei iets heel anders mooi vinden. Soms draagt de man ook een andere trouwring dan de vrouw. Doe wat inspiratie op via internet. Daar zijn veel plaatjes te vinden en zo kun je samen kijken wat je wilt! 

Waar vind je de mooiste trouwringen?

Inspiratie opgedaan? Dan is het nu de vraag waar je de trouwringen kunt krijgen. Je kunt naar een juwelier gaan, een edelsmid of een trouwringenspecialist. Begin op tijd met rondkijken, want je moet vaak rekening houden met een levertijd van 2 tot 6 weken. Soms moeten ringen bijvoorbeeld ook op maat gemaakt worden. Niets is zo awkward als de ringen niet passen! Trek er ongeveer 6 tot 8 maanden voor uit, dan weet je zeker dat je de trouwringen op tijd hebt!

Materiaal trouwringen

Er zijn verschillende materialen trouwringen. Veel ringen zijn gemaakt van edelmetaal. Het voordeel van edelmetaal is dat het er mooi uit blijft zien het niet roest. Edelmetaal is bijvoorbeeld geelgoud, witgoud of roségoud. Ook hier heb je weer verschillende gradaties in. Er zijn ook trouwringen gemaakt van staal, ofwel een zilveren trouwring. Wanneer je gouden trouwring heel mooi vindt en iets meer te besteden hebt kun je kiezen voor platina. 

Versieringen op trouwringen

Hou je van strak of vind je het mooi als er iets van versieringen op je trouwring zitten? Denk bijvoorbeeld aan mooie steentjes. Steentjes zijn helemaal hot! Die heb je in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een grotere steen, of meerdere kleine steentjes. Wanneer je niet teveel uit wilt geven kun je gaan voor zirkonia steentjes. Dit zijn geen echte diamanten maar ze hebben wel die look. Kristal is ook een optie. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Swarovski-kristallen. Heb je wel veel te besteden? Dan kun je natuurlijk wel voor echt diamant gaan. Laat de datum van jullie trouwdag in de ringen graveren en je bent helemaal klaar!

Er komt dus nogal wat kijken bij het uitzoeken van trouwringen. De fase van inspiratie opdoen kost misschien nog wel het meeste tijd, maar niet onmogelijk! Begin hoe dan ook op tijd met het uitzoeken van jullie trouwringen.