Trouwschoenen Bruidegom

Vijf tips voor het vinden van de perfecte trouwschoenen voor mannen

Wie dacht dat trouwschoenen voor vrouwen lastig zijn, weet niet waar hij het over heeft. Tenslotte worden de damesschoenen voor een groot deel verhuld door de lange trouwjurk – een luxe die mannen niet hebben! Daarom moeten de schoenen van mannen echt perfect zijn voor de bruiloft. En reken maar dat trouwschoenen voor heren moeten voldoen aan heel wat eisen: netjes, sportief, chique, vlot, mooi design enzovoorts enzovoorts. Om snel en gemakkelijk de perfecte trouwschoenen te vinden, geven wij je vijf handige tips.

Trouwschoenen voor de man vinden

Trouwschoenen voor de man vinden – shutterstock.com

Tip 1: Vergelijk verschillende merken

Er zijn verscheidene schoenen merken, elk met eigen voor- en nadelen. De schoenen zijn dan vaak anders vormgegeven, zijn van betere kwaliteit en ze zitten comfortabel. De bekendste Nederlandse merken voor herenschoenen zijn ‘Floris van Bommel‘ en ‘van Bommel‘. In deze collecties vind je allerlei schoenen, van sportief tot klassiek en van chique tot casual.

Tip 2: Denk out of the box

Natuurlijk kun je gaan voor standaard trouwschoenen. Maar erg origineel is dat niet en het is lang niet altijd de mooiste optie. Kijk daarom ook eens even bij schoenen in opvallende kleuren, met bijzondere patronen of een sportieve vormgeving. Er zijn heel veel prachtige schoenen te vinden die nét even anders dan anders zijn.

Tip 3: Haal je pak erbij

Haal je pak eens even uit de kast en kijk eens goed naar de kleur. Vrijwel nooit zijn pakken diepzwart. Vaak zijn ze donkerblauw of grijs. Maar de tinten kunnen best veel van elkaar verschillen, dus moet je hier goed naar kijken en zien of de schoenen er wel goed bijpassen. Je kunt best een mooi pak en mooie schoenen hebben, maar als ze niet matchen ziet het er gewoon niet goed uit.

Tip 4: Vraag advies

Oke, dit is niet het sterkste punt van mannen. Maar toch is het goed om even advies te vragen. Dat kan zijn bij vrouwelijke familieleden, maar je kunt vaak ook met vragen terecht bij de klantenservice van de betere (online) winkel. Je wordt dan goed geholpen met kleuradvies. Geef altijd aan dat het om een bruiloft gaat, want dan krijg je daarop aangepast advies.

Tip 5: Bestel meerdere paren

Bestel meerdere paren schoenen zodat je ze thuis kunt vergelijken. Bij de betere (web)winkel kun je de schoenen gewoon terugsturen als ze niet goed zijn en dan krijg je je geld terug. Je kunt zodoende meerdere paren uitproberen en kijken welke lekker zitten en goed bij je pak passen. Loop de schoenen wel goed in: anders krijg je waarschijnlijk toch blaren, ongeacht hoe lekker de schoenen zitten!

De perfecte trouwschoenen kom je meestal niet zomaar per ongeluk tegen. Je moet er echt even naar zoeken. Toch hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn. Volg je deze 5 praktische tips, dan moet het ook lukken om de perfecte trouwschoenen te vinden als je helemaal niet houdt van shoppen. Of je nu sportieve schoenen kiest of juist keurige strakke klassieke schoenen: jouw trouwschoenen zijn in elk geval perfect!