Praktische zaken Tips

Verzekeringen voor je bruiloft: wat is wel en niet nodig?

verzekeringen bruiloft

Er staat een bruiloft op de agenda: geweldig nieuws! Een van de mooiste dagen in je leven zit eraan te komen; en je wilt natuurlijk wel dat alles soepeltjes verloopt. Je zet alles op alles om alles zo goed mogelijk te plannen en organiseren zodat er tijdens je bruiloft zelfs niets mis kan gaan. Maar had je er ook al aan gedacht om je bruiloft te verzekeren? Want wat als het grote feest onverwacht uitgesteld of afgelast wordt? Wat als die trouwauto met pannen komt te staan en je te laat op je bruiloft dreigt te komen? We zetten een aantal handige verzekeringen voor je bruiloft voor je op een rijtje.

verzekeringen bruiloft

1. De autoverzekering

Wanneer je een auto huurt heb je vaak de mogelijkheid om hier een extra verzekering aan toe te voegen. De standaard WA verzekering biedt namelijk geen dekking in het geval van een gehuurde trouwauto. Een speciale toegevoegde dekking aan je bruiloft verzekering kan deze auto daarentegen wel meeverzekeren. Regel je het vervoer met je eigen auto, dan zorg je natuurlijk dat je autoverzekering goed geregeld is; en deze verzekering hoeft echt niet duur te zien! De goedkope autoverzekering van Diks biedt je alle dekking en service die je ook bij een peperdure verzekering zou krijgen. Zo houd je weer extra budget over voor je bruiloft!

2. De annuleringsverzekering

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan zomaar voorkomen dat je bruiloft onverwachts uitgesteld moet worden. In dit geval is een annuleringsverzekering natuurlijk een echte must; zowel voor de bruiloft zelf als voor de huwelijksreis. Je weet maar nooit wat er gebeurt. In dit soort gevallen heb je in ieder geval de rust en zekerheid dat je het feest (of je huwelijksreis) kosteloos kunt annuleren en kunt verzetten naar een andere datum. Zo worden de financiële risico’s van de bruiloft zoveel mogelijk gedekt, en kun je altijd nog kijken of er iets te regelen is met de trouwlocatie; ook deze zijn vaak verzekerd tegen onverwachte situaties. En dat scheelt je behoorlijk wat kopzorgen!

3. Een speciale bruiloft verzekering

Als kers op de taart zijn er ook nog speciale bruiloft (ofwel feest-) verzekeringen af te sluiten. Deze verzekeringen dekken eventuele financiële schade tijdens de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan schade op de locatie, een ongeluk met de trouwauto of een band of artiest die ineens besluit af te zeggen. Je kunt bij deze verzekeringen zelf kijken wat je wel- of niet mee verzekerd wilt hebben. In sommige gevallen zijn bijvoorbeeld ook de bruidskleding en cadeau’s meeverzekerd, net als de kosten van de locatie en de catering. Hoe meer onderdelen van je bruiloft je in deze verzekering toevoegt, hoe meer financiële zekerheid je uiteindelijk hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje!