De Grote Dag

Het versturen van een save the date

Tegenwoordig lijk je er haast niet aan te ontkomen: het zo vroeg mogelijk bekend maken van je trouwdatum, zodat je gasten er rekening mee kunnen houden. Het is niet verplicht om een save the date te versturen naar je vrienden, maar anno 2018 zijn agenda’s sneller gevuld dan je denkt en je wilt natuurlijk niet riskeren dat je belangrijkste gasten er niet zijn. Er zijn verschillende manieren om je trouwdatum te delen met vrienden en familie, dit zijn er een aantal van:

Telefonisch

Je kunt natuurlijk al je vrienden bellen. Het is simpel, doeltreffend en je vrienden zijn direct in de gelegenheid om de  trouwdatum in hun agenda te markeren. Een appje is misschien nog handiger: op deze manier bereik je iedereen die niet opneemt en hoef je niet steeds hetzelfde telefoongesprek te voeren.

Verstuur een mooie kaart

Heb je tijd en budget? Maak dan een mooie kaart. Je laat ze voor een klein bedrag al afdrukken bij diverse online zaken. Ook de plaatselijke drukkerij print ze graag voor je uit. Twee voorbeelden:

(bron afbeelding)

(bron afbeelding + bestellen!)

Vier een feestje

Er is vast een moment waarop je je vrienden en familie bijeen ziet. Een mooi moment om even een momentje te pakken om je vrienden te vertellen over jullie trouwdatum. Doe dit vooral maar let er ook op dat iedereen de datum noteert, anders kun je achteraf nogmaals iedereen bellen of een kaartje sturen.

Knutsel zelf iets leuks

De Action heeft ontzettend veel leuke materialen om mee te knutselen. Denk aan materialen met cijfers, letters. Genoeg materiaal om mee aan de slag te gaan voor jullie trouwdatum! Doe dit natuurlijk wel alleen wanneer je echt de tijd hebt en wanneer je niet meer dan 50 gasten uitnodigt, anders ben je nog wel even zoet…

Wat zet je op een save the date?

Heel simpel, de datum waarop je gaat trouwen. Meer informatie is voor een save the date eigenlijk niet nodig. Je kunt je namen op de kaart of in het berichtje zetten, wel zo handig om te laten weten van wie de save the date afkomstig is. Verder zou je het thema van de trouwdag kunnen laten terugkomen of je kunt met een begeleidend schrijven de gasten alvast vragen of zij hun ideeën of speeches willen doorsturen naar de ceremoniemeester(s). Natuurlijk vermeld je in dat geval ook de contactgegevens van deze personen. Wel zo handig!