De Grote Dag Kosten trouwen Planning Praktische zaken Tips

Versnelde bruiloft realiseren

versnelde bruiloft

Je bruiloft hoort één van de mooiste dagen van je leven te worden. In de voorbereidingen en het sparen voor je bruiloft gaat dan ook vaak flink veel tijd en werk zitten. Soms zijn er echter redenen waardoor je je plannen om te trouwen flink moet bijstellen, en versnellen. Redenen? Een ziek familielid, een zwangerschap, de financiële voordelen (zoals bij kopen van een woning) of simpelweg omdat jij en je partner niet langer kunnen wachten. Wat de reden voor je versnelde bruiloft ook is… Je zult het droombeeld dat je van je bruiloft had wellicht iets moeten bijstellen. Hier lees je hoe dat kan.

Het financiële plaatje

Een van de dingen die je misschien zult moeten aanpassen als je een versnelde bruiloft gaat plannen, is het financiële plaatje. Je hebt immers ineens een stuk minder tijd gehad om te sparen voor je bruiloft en dat betekent dat je misschien niet genoeg spaargeld hebt om alle wensen voor je bruiloft uit te laten komen. Je kunt er in dat geval natuurlijk voor kiezen om een budgetbruiloft te organiseren (in dit artikel vind je de beste ideeën voor een budgetbruiloft. Mocht je echter geen concessies willen doen op deze bijzondere dag, of ook voor een budgetbruiloft nog wat geld te kort komt dan kan geld lenen een optie zijn. Zo kun je alsnog een onvergetelijke bruiloft organiseren zonder te veel in te leveren op jouw eisen. Het zou tenslotte zonde zijn als je niet optimaal geniet van deze mooie dag. Enige nadeel is dat je uiteindelijk iets meer kwijt bent aan de bruiloft, omdat je rente betaalt over het leenbedrag.

Geld kan niet alles kopen

Eind goed al goed qua kostenplaatje. Je stelt je verwachtingen bij – of realiseert de bruiloft met leengeld – en gaat op zoek naar goedkopere alternatieven. Maar… met geld kun je niet álles voor elkaar krijgen. Bij een versnelde bruiloft kan het ook zomaar zo zijn dat gewenste locaties, muziekvoorzieningen (muzikanten), fotograven, catering en taartenmakers niet beschikbaar zijn. Vindt de bruiloft versneld plaats, dan moeten deze mensen eerder maar net een gaatje voor je hebben. En heel belangrijk; is de trouwjurk op tijd klaar? Je zult dus, met een beetje pech, voor wat onaangename verrassingen kunnen komen te staan tijdens de voorbereidingen van je bruiloft. Hou hier rekening mee en zorg ervoor dat je overal rekening mee houdt.

Realiseer alsnog die mooiste dag

Een aantal tegenslagen (of veranderingen) hoeven er nog niet voor te zorgen dat jouw dat niet meer perfect kan zijn. Het is daarom ook belangrijk om van te voren te beseffen dat een versnelde bruiloft misschien niet volledig naar jouw wens kan worden ingericht wegens tijdgebrek, maar het belangrijkste is én blijft natuurlijk dat jij en je partner elkaar die dag de liefde gaan verklaren. Zolang je dat niet uit het oog verliest, en bereid bent om flexibel om te gaan met de overige zaken en eventueel te zoeken naar alternatieven of creatieve oplossingen, dan moet het helemaal goed komen. Zo’n versnelde bruiloft kan zo alsnog één van de mooiste dagen van je leven worden. En misschien wordt de dag zelfs wel mooier door deze veranderingen.