Styling

Tips voor kleurenthema voor je bruiloft

Wellicht vind je het belangrijk om een kleur te koppelen aan je bruiloft. Deze kleur (of kleurencombinatie) kun je op diverse manieren doorvoeren. Ga je voor alleen een accent in de accessoires? Of laat je de kleur ook terugkomen in de uitnodigingen, je jurk en de outfits van je gasten? Met een kleurenthema voor je bruiloft kun je alle kanten op en wij delen je graag wat tips.

Pin jezelf niet vast op één kleur

Voorkom teleurstellingen en doe dit niet. Wanneer jij je volledige bruiloft wil inrichten in één typische kleur koraal, dan is de kans klein dat je genoeg accessoires en andere aankleding vindt in deze tinten. Maak een kleurenschema van mooie tinten die goed bij elkaar passen en een mooi geheel vormen. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw en goud of roze, mint en grijs. Hierdoor geef je jezelf de vrijheid (en de lucht én rust!) om een mooi geheel te vormen met items voor je bruiloft. Neem wel een maximum van drie kleuren, op deze manier voorkom je dat je bruiloft straks één groot circus zal worden.

Laat de gasten vrij

Natuurlijk droom je van een Pinterest-perfect wedding waarin iedere gast gekleed is in de kleur die jij voor ogen had. Maar als even reëel bent, naar je vriendengroep, familie én schoonfamilie kijkt weet je dat dit plan niet echt haalbaar is. Grote kans dat niet iedereen dezelfde kleur groen weet te scoren in de winkel. Laat dit idee dan ook varen, geef aan dat je het waardeert dat je gasten in de kleuren komen die jij hebt aangegeven en geniet van hen aanwezigheid. Het geeft een ontzettend mooi effect wanneer iedereen in dezelfde tinten komt opdagen, misschien nog wel veel leuker dan allemaal in dezelfde kleur!

kleurenthema voor je bruiloft

Denk aan de locatie

Is de locatie die jullie hebben afgehuurd voorzien van een rode loper? Bedenk dan goed of je een groen kleurenschema mooi vindt. Heeft de zaal waar jullie feesten roze gordijnen? Misschien is rood dan niet zo’n goed idee. Negeer niet de locatie en houd rekening met onderdelen waar je niet zoveel aan kunt veranderen. Dit voorkomt teleurstellingen en een vervelend contrast wanneer je er eenmaal bent.

Trek een grens

Een kleurenthema doortrekken in mooie accessoires is een mooi idee, maar overdrijf niet. Het is niet mooi wanneer de servetten, servettenringen, taart, mes om aan te snijden, het bestek, de trouwkaart, het lint aan je jurk en noem maar op allemaal goud is. Speel met de tinten en accepteer ook dat sommige dingen niet in de kleuren van jouw bruiloft te vinden zijn. Dit houdt de dag allemaal speels en in balans! Op Pinterest vind je verder genoeg ideeen om jouw dag in te richten met een mooi kleurenthema of -schema.

Bereid je goed voor

Voor je aan je gasten wereldkundig maakt dat jullie bruiloft in een roze kleurthema wordt gevierd, is het handig om zelf even onderzoek te doen. Vind je decoratie in de kleur die jullie mooi vinden? Past het bij de locatie? Kan je bij de bloemist een mooi boeket vinden dat past bij de kleur die jij in gedachten hebt? Allemaal kleine dingen die jullie thema kunnen maken of breken. Handig om over na te denken voor je aan ieder verkondigd wat je plannen zijn. First things first!

Wil je jouw bruiloft een mooie luxe twist geven? Wij delen nog eens extra 5 tips voor een chique uitstraling op je bruiloft! Welk kleurenschema heb jij in gedachten voor je bruiloft?