Bruidskapsels

Verschillende kapsels voor bruiden

Als bruid kun je diverse stijlen aannemen voor je haar. Je kunt je haar opsteken, los dragen, een combinatie van beide, je haar vlechten. Noem maar op! In dit artikel vind je diverse manieren over hoe je je haar kunt stijlen als bruid.

Je haar los dragen

Heb je kort haar of juist wat langer haar? Beide lengtes zijn perfect voor het dragen van los haar. Los haar kun je krullen of juist stijl dragen. Met een mooie speld zou je je haar uit je gezicht kunnen dragen. Let er wel op dat het dragen van een sluier niet heel praktisch is met los haar. Wel zou je de sluier aan een haarbandje kunnen dragen.

Je haar opsteken

Dat kan natuurlijk ook: je haar opsteken kan op diverse manieren. Draag je haar in een mooie knot of juist een stijlvolle staart. Zeker voor een bruid met lang haar is een opgestoken kapsel ontzettend mooi. Heb je niet lang genoeg haar of is je haar niet dik genoeg om een mooi kapsel mee te maken? Met een haarstukje geef je je haar net wat meer dikte of lengte om een kapsel net wat mooier te maken. Je haar kun je versieren met kleine clipjes met een parel, steentje of klein roosje.

Je haar half los dragen

Je kunt je haar ook half los dragen. Dit doe je door de onderste helft van je haar los te laten, maar de bovenste helft in een staart of knot te dragen. Je kunt het half losse haar ook vlechten. Praktisch aan dit kapsel: je haar is toch los, maar het dragen van een sluier kan met een klem of speld toch!

Je haar vlechten

Je haar kun je vlechten. Dit is ontzettend mooi voor de bruid met lang en dik haar. Je kunt je haar in een stijlvolle vlecht over je schouder leggen. De vlecht kun je versieren met speldjes of een mooi lint door de vlecht heen. Wederom geldt voor dit kapsel: het gebruik maken van een haarstuk dat je haar langer en dikker maakt kan net even wat extra’s toevoegen aan je kapsel.

Welk kapsel past bij jou?

Kies het kapsel wat goed bij jou en je dagelijkse stijl past. Je wilt niet dat je partner je op je trouwdag je niet zal herkennen, hoe mooi het kapsel ook is. Bij wie een korter kapsel heeft, zal het gek zijn om met een lange vlecht aan te komen en wie haar haar altijd los heeft, zal een strakke knot misschien vreemd doen overkomen.