Huwelijksreis

Verrassende huwelijksreis: rondreizen door Engeland

Huwelijksreis Engeland

Je eigen bruiloft is één van de meest bijzondere momenten in je leven. Het is een dag waar menig bruid en bruidegom lange tijd naartoe leven en reikhalzend naar uitkijken. De aanloop naar een bruiloft is daarnaast ook een hectische tijd, waarin er van alles geregeld moet worden en je de ene keuze na de andere moet maken. De grote dag moet immers een groot feest worden, waar je nog lang van kunt nagenieten en waar je met veel plezier op kunt terugkijken. Voor veel bruidsparen begint het grote nagenieten direct na de huwelijksdag, als ze alle hectiek achter zich laten tijdens hun huwelijksreis. Maar waar gaat die reis naartoe?

Sprookje in een kasteel

Bij een huwelijksreis willen veel bruidsparen naar een bestemming die romantisch, luxe en sprookjesachtig is. Vaak wordt er gekozen voor tropische eilanden met zon, zee en goudgele stranden. Maar een romantische huwelijksreis kan ook veel dichterbij. Wat dacht je van een verrassende rondreis door Engeland? Wie denkt dat Engeland niet romantisch, luxe of sprookjesachtig is, vergist zich namelijk behoorlijk. Engeland is het land van de grote schrijver Shakespeare, waarbij menig bruid op zoek naar romantiek direct aan Romeo en Juliet zal denken. Maar Engeland is ook het land van mystieke kastelen, glooiende groene heuvels, sfeervolle cottages met romantische tuinen en de typisch Britse beleefdheid. Het ultieme romantische huwelijkssprookje kun je dus uitstekend beleven in een echt Engels kasteel.

Warwick Castle

Warwick Castle

Eindeloze variatie tijdens een rondreis

Voor bruidsparen die er niet van houden om alleen maar te luieren op vakantie, is een rondreis door Engeland de ideale invulling van hun huwelijksreis. Tijdens een rondreis kun je de perfecte combinatie van natuur, cultuur, stad en platteland samenstellen, zodat je huwelijksreis bol staat van de variatie. Natuurlijk vul je de rondreis precies zo in als je zelf wil. Voordat je gaat boeken, wil je misschien verschillende rondreizen door Engeland vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor welk soort reis bij jou en je partner past. Wil je bijvoorbeeld vooral het klassieke Engeland beleven? Dan moet het reisprogramma vooral bestaan uit historische plaatsjes, kastelen, high-tea’s en tuinen. Maar de actieve wandelaars of fietsers laten de steden wellicht liever links liggen om zich vooral te kunnen concentreren op schitterende natuurgebieden.

huwelijksreis door engeland

Veel vrijheid met eigen vervoer

Een rondreis door Engeland kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een georganiseerde busreis of voor een fly & drive, waarbij je met het vliegtuig naar Engeland gaat en vervolgens per huurauto verder reist. De meest gekozen reisvorm is echter een autovakantie Engeland. Het grote voordeel van reizen met je eigen auto is dat je zelf het tempo en de route van je reis bepaalt, wat een groot gevoel van vrijheid geeft. Bovendien ben je met de auto vanuit Nederland zo in Engeland. Met de veerboot steek je in slechts twee uur het Kanaal over en ook met de trein ben je er in een mum van tijd. Denk er alleen wel even aan dat je links moet rijden als je van de trein of de boot afrijdt.

In de voetsporen van royals

Dat Engeland een uitstekende bestemming is voor een huwelijksreis, vond ook het koninklijke paar George VI en Queen Elizabeth. Volgens de glossy Beau Monde zochten zij na hun huwelijk het Engelse platteland op. Liefhebbers van koningshuizen komen overigens volop aan hun trekken in Engeland, waar de koninklijke familie nog een grote rol speelt. Bezoek tijdens je huwelijksreis bijvoorbeeld Windsor Castle, waar de koninklijke familie regelmatig te vinden is. Uiteraard mag in Londen Buckingham Palace niet op je to-do lijstje ontbreken, evenals de Westminster Abbey, waar veel van de koninklijke huwelijken gesloten zijn, zoals dat van Prins William en zijn Kate Middleton. Doe dus als de royals en maak voor een romantische, sprookjesachtige huwelijksreis een koninklijke rondreis door Engeland.

Windsor Castle

Windsor Castle

Lees ook: Luxe huwelijkreis? 10 luxe bestemmingen.