Verloving Trouwringen

Verlovingsring kiezen: 6 tips

verlovingsring kiezen

Het besluit is genomen, je wilt de liefde van je leven ten huwelijk vragen. De romantische plannen voor het aanzoek schieten al door je hoofd heen, maar dan komt ineens die dringende vraag: wat voor verlovingsring kies je uit? Met deze tips vind jij gegarandeerd de verlovingsring van jouw en je partners dromen.

1. Neem even contact op met de juwelier

Heb je jouw wensen en budget al op een rijtje gezet? Dan kun je het beste even contact opnemen met je juwelier om deze zaken door te spreken. Een juwelier als BAUNAT kan je vervolgens perfect informeren over de mogelijkheden en een ring kiezen die bij jouw verwachtingen en budget past.

2. Neem wat voorbeelden mee

Struin voordat je naar de juwelier gaat, het internet af met mooie voorbeelden van verlovingsringen die bij jouw smaak en stijl passen. Zodra je met een aantal voorbeeldjes naar de winkel komt, wordt het voor de juwelier een stuk makkelijker om je een aantal ringen te presenteren.

3. Wat voor diamant?

Diamonds are a girl’s best friend en zeker wanneer het om een verlovingsring gaat. Kijk eens naar het karakter van jouw liefje – denk je dat zij van een grote, opvallende diamant houdt of misschien toch meer van een bescheiden en sierlijk steentje? De juwelier zal je vervolgens verder helpen met zaken als de vorm, de center steen, de kleur en natuurlijk de prijscategorie.

4 Voor welk materiaal kies je?

Trek het juwelendoosje thuis eens open en kijk welke materialen de sieraden over het algemeen hebben. Draagt je aanstaande verloofde vooral goud, zilver of misschien platina? Wordt er over het algemeen zilver gedragen, dan is het natuurlijk geen goed idee om met een gouden ring je aanzoek in te gaan. Net als kleuren en kleren moeten ook sieraden gecombineerd kunnen worden.

5. De juiste ringmaat

Neem voor je bezoek aan de juwelier een ring mee die regelmatig door je partner gedragen wordt. Het is natuurlijk wel erg vervelend wanneer de ring tijdens het aanzoek niet blijkt te passen. Het kiezen van een ring in de juiste ringmaat mag dan ook zeker niet vergeten worden. Op basis van de ‘oude’ ring kan de juwelier de ringmaat voor de verlovingsring vaststellen. Blijkt het toch net iets te strak of te los te zitten, dan kan het later altijd nog aangepast worden.

6. Doe het rustig aan

Het kiezen van een verlovingsring is over het algemeen niet iets wat je in een uurtje doet. Het vraagt om voorbereiding, geduld en vooral veel speurwerk.