Kleding & Styling Trouwjurken

Veelgemaakte fouten bij het kopen van een trouwjurk

Misschien wel het allerleukste moment in de voorbereidingen op de trouwdag: Het kopen van een trouwjurk! Zo’n aanschaf doe je meestal maar één keer en het kost ook behoorlijk wat geld. Het is daarom belangrijk dat je voor jou de perfecte bruidsjurk vindt. Toch worden er vaak fouten gemaakt bij de aanschaf van een bruidsjurk. Lees snel verder voor de veelgemaakte fouten bij het kopen van een trouwjurk zodat dit jou niet overkomt!

 

De verkeerde maat

Een van de meest voorkomende fout is een jurk die niet helemaal goed past. Wanneer je van plan bent om voor de trouwdag af te vallen, ben je snel geneigd om een maatje kleiner te kiezen. Je kan beter voor zekerheid gaan en kiezen voor een jurk die past op het moment van aankoop. Mocht het afvallen dan toch niet lukken, zit je in ieder geval nog comfortabel in de jurk. Tevens kan een jurk altijd kleiner gemaakt worden, groter maken is een stuk lastiger. Houd er ook rekening mee dat jurken altijd kleiner uitvallen dan je gewone maat, dus houd je hier niet te veel aan vast.

 

Moment van aankoop

Ga niet te vroeg shoppen voor een trouwjurk, maar begin er mee zo’n 12 maanden voor de trouwdag. Wanneer je gaat shoppen, is de kans groot dat je verliefd wordt op een jurk en je hier aan vasthoudt. Het is daarom beter om te wachten tot je weet wat het thema is van het feest en wat voor soort jurk hier bij past. Wacht ook niet te lang met de aanschaf van een jurk, de levertijd is al snel vier tot acht maanden. Een spoedlevering is vaak wel mogelijk, maar dat zal je extra geld kosten.

 

Online een jurk kopen

De laatste jaren is online kleding kopen steeds populairder geworden, zo ook bij bruidsjurken. Maar een jurk online kopen kan al snel leiden tot een miskoop. Vaak is iets wat je online bestelt, niet wat je er van verwacht. Vooral als het gaat om jurken met (hoge) kortingen. Wanneer je er toch voor kiest om een jurk online te bestellen, lees dan eerst goed alle reviews over de website. Onthoud ook dat plaatjes er vaak net wat anders uitzien dan de realiteit. Let er ook op dat je de bruidsjurk bij een website bestelt waar je makkelijk kunt retourneren.  Lees hier voor extra tips als je jouw jurk online wilt kopen.

 

Te veel jurken passen

Wanneer de jurk perfect zit, binnen je budget valt en jij er een gelukkig gevoel van krijgt; durf ervoor te gaan! Stop dan ook met verder zoeken, je maakt het jezelf dan alleen maar moeilijker. Je vergeet dan waar je naar opzoek was en de moed kan in de schoenen zakken. Op televisie zien we vrouwen soms tientallen jurken passen, maar in werkelijkheid zijn dit er meestal vier tot zeven voordat de perfecte jurk is gevonden.