Trouwringen Trouwbenodigdheden

Trouwringen kiezen: waar moet je op letten?

Naast dat het belangrijk is om ‘ja, ik wil’ te zeggen, is het voor je bruiloft belangrijk om de juiste trouwringen te vinden. Als het goed is dragen jij en je partner de ringen vanaf jullie trouwdag een flink aantal jaar om jullie vingers, dus een ring zal aan behoorlijk wat persoonlijke wensen moeten voldoen. Door middel van deze tips weet je dat je de juiste keuze zal maken en met veel plezier je ring zal dragen!

Materiaal voor een trouwring

Er zijn diverse soorten materialen die je kunt kiezen voor je trouwring. Denk hierbij aan goud, witgoud (zilver), roségoud, platinum of staal. Het is maar net wat je mooi vindt. Over het algemeen kiest een bruidspaar vaker voor een goudkleurige ring. Goud staat vaak mooi bij iedere huidskleur en past daarbij ook bij iedere outfit in het dagelijks leven. Goud is een tijdloze kleur en kan dus een leven lang mee. Ben je meer een type dat zilveren sieraden draagt? Overweeg dan de keuze voor een witgouden trouwring. Bij een stoerder koppel past een stalen ring, roségoud is wat lieflijker. Pas bij de juwelier in ieder geval verschillende kleuren om te zien wat het beste bij jullie past.

Steen, geen steen, meerdere steentjes?

Heren dragen over het algemeen een wat strakkere trouwring. Niet al te veel poespas, maar wel een mooi exemplaar. Een klein percentage van de vrouwen die een trouwring draagt kiest ervoor om een klein steentje in de ring te plaatsen. Bedenk hierin wat je zelf mooi vindt. Heb je een verlovingsring gekregen? Zit hier een steen op? En ben je van plan om je verlovingsring ook nog veel te gaan dragen na je huwelijk? Dit is belangrijk om mee te nemen in je keuze. Bedenk of het bij je past om met twee ringen rond te lopen die een wat grotere steen hebben en aan welke hand je de ring(en) wilt dragen.

Andere versieringen

De keuze is reuze, je niet langer beperkt in het kiezen voor alleen een steentje of niet. Je kunt de ring waarschijnlijk helemaal personaliseren zoals je dat zelf wilt. Aan de binnenkant kun je ervoor kiezen om elkaars naam en/of de trouwdatum te laten graveren. Een andere boodschap kan natuurlijk ook, denk bijvoorbeeld aan jullie favoriete koosnaampje voor elkaar, ‘ik hou van je’ of een andere kleine korte boodschap in je eigen handschrift. Helemaal persoonlijk wordt het wanneer je de ring laat bedrukken met jullie vingerprint.

Geen ring?

Dat kan natuurlijk ook! Wellicht vind je een ring helemaal niet bij jullie passen. Je kunt ook gaan voor een mooi horloge, een armband, een broche of een tattoo. Het is belangrijk om hierin een keuze te maken die bij jullie past. Wellicht is het een traditie in je familie om een bepaalde ring te dragen of voor een ander sieraad te kiezen, maar jij bent degene die het straks iedere dag om moet. Kies dus ook met je hart wanneer je voor de keuze staat om een trouwring (of niet) aan te schaffen.

Trouwringen aanschaffen

Andere zaken waar je rekening mee dient te houden is de levertijd van je trouwring of -sieraad. Waarschijnlijk wordt het sieraad volledig op maat voor je gemaakt en daarbij ook nog gepersonaliseerd. Schaf dus ruim voor je trouwdatum de ringen af om ervoor te zorgen dat de ringen op tijd binnen zijn. Daarnaast is het ook handig om de trouwring meerdere keren te passen. Wanneer je het warm hebt zwellen bijvoorbeeld je vingers op, terwijl op dagelijkse basis je ring dan misschien niet zo lekker zit. Wees er zeker van dat de trouwring goed en lekker zit en vraag de juwelier om het beste advies.