De Grote Dag Geen categorie

Trouwplannen? Hier dé ultieme trouwchecklist!

Trouwlocaties Amsterdam

Je partner heeft je ten huwelijk gevraagd en jullie kunnen jullie geluk niet op. Het moet één van de mooiste dagen uit jullie leven worden, zo niet dé mooiste. En hoewel de voorbereidingen naar deze dag toe erg leuk zijn, kan het ook een stressvolle en chaotische periode zijn. Trouwlocatie, trouwkleding en trouwringen. Dit zijn slechts enkele zaken, in een rij van vele, die jullie moeten regelen. Daarom hier een trouwchecklist. Dankzij deze lijst hebben jullie de perfecte dag én dat met zo min mogelijk stress en zorgen.

Nadat jullie het fantastische nieuws met jullie familie en vrienden hebben gedeeld, gaan jullie nadenken over de invulling van jullie dag.

Trouwdatum vastleggen

De eerste stap is natuurlijk bepalen wanneer jullie willen trouwen. Hoelang willen jullie uittrekken voor de voorbereidingen en wordt het een lente-, zomer-, winter- of een herfstbruiloft?

Budget bruiloft

De volgende stap is misschien niet zo romantisch, maar wel heel belangrijk: het budget. Wat willen en hebben jullie te besteden en hoe passen jullie wensen binnen dit budget? Pas als jullie dit goed in kaart hebben gebracht, kunnen jullie de rest van de bruiloft plannen.

Gastenlijst

Stap 3: met wie willen jullie deze speciale dag delen? Stel een gastenlijst op en bepaal tevens wie bij alleen het feest en wie bij zowel de ceremonie als het feest aanwezig zullen zijn.

Trouwlocaties

Waar gaan jullie trouwen? Alleen in het stadhuis of ook in de kerk? Zoeken jullie naar trouwlocaties in Nederland of gaan jullie liever naar het buitenland voor de mooiste dag van jullie leven? Het is belangrijk om hier al in een vroeg stadium over na te denken en om jullie ideale locatie zo snel mogelijk vast te leggen. Op zoek naar de ideale trouwlocatie? Op DNLS Nederland vinden jullie bijvoorbeeld de leukste trouwlocaties in Amsterdam.

Ceremoniemeester en getuigen

Een bruiloft plannen kost flink wat inspanning en een ceremoniemeester kan hierbij uitkomst bieden. Zeker op de dag zelf. Hij of zij is het aanspreekpunt voor gasten zodat jullie volop kunnen genieten van jullie feestje. Maar aan wie vertrouwen jullie deze belangrijke taak toe? En wie vragen jullie als getuigen? Betrek deze mensen zo vroeg mogelijk bij jullie trouwplannen, zodat ze exact weten wat jullie wensen en behoeften zijn en zodat zij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen bij de planning.

Trouwkleding en trouwringen

Een van de leukste dingen is natuurlijk de trouwkleding en bijbehorende accessoires uitzoeken. De ringen horen daar traditioneel gezien ook bij, maar misschien zijn jullie helemaal geen ringliefhebbers. Begin dan op tijd met zoeken naar een goed alternatief waar jullie allebei blij van worden. Het is immers (als het goed is) een aandenken voor de rest van jullie leven.

Trouwdocumenten en ondertrouw

Naast het regelen van de leuke zaken als kleding en ringen, is het ook belangrijk om de nodige documenten op orde te hebben en dat jullie op tijd in ondertrouw gaan (minimaal 2 weken voor de bruiloft). Niet het meest leuke gedeelte van de huwelijkse voorbereidingen, maar wel noodzakelijk om te kunnen trouwen. Meer informatie over trouwdocumenten vinden jullie op de website van de Rijksoverheid of op de site van jullie eigen gemeente.

Uitnodigingen

Misschien was het zo gepiept, maar wellicht hebben jullie ook flink moeten schuiven en strepen. Uiteindelijk zijn jullie het erover eens wie jullie wel en niet bij de grote dag willen betrekken. De volgende stap is het kiezen van de uitnodigingen en ervoor zorgen dat deze tijdig bij iedereen in de bus liggen.

Vervoer

Wordt het een oldtimer, een limousine, een koets of misschien wel iets heel anders? Ook het vervoer is niet geheel onbelangrijk op deze dag. Hoe jammer zou het zijn als jullie niet het gewenste vervoersmiddel tot jullie beschikking hebben omdat alles verhuurd is? Het advies is om minimaal 5 maanden van tevoren het vervoer te regelen.

Muziek

Een gave band of toch liever een dj: een bruiloft is natuurlijk niks zonder jullie favoriete muziek en jullie liedje. Het oriëntatieproces kan niet vroeg genoeg beginnen zodat die voetjes heerlijk van de vloer kunnen tijdens jullie bruiloft. Denk ook aan eventuele danslessen voor de openingsdans.

Catering, drank en bruidstaart

Een lopend buffet? Wel of geen drank afkopen? En hoe zit het met de smaak van jullie bruidstaart? De gasten met honger en dorst naar huis sturen is uiteraard geen optie. Vergelijk verschillende cateringbedrijven en bakkers en zoek wat past binnen jullie budget.

Decoratie en trouwboeket

Het oog wil natuurlijk ook wat. Begin daarom op tijd met zoeken naar decoractie-inspiratie voor jullie trouwlocatie. Maar ook bijvoorbeeld voor het bruidsboeket. En als jullie eenmaal weten wat jullie willen, dan is het zaak om de juiste partij te vinden die dit ook daadwerkelijk kan verzorgen.

Fotograaf

De gelukkigste dag van jullie leven willen jullie uiteraard vereeuwigen met prachtige foto’s en/of een video. Een fotograaf die jullie smaak en stijl begrijpt is essentieel. Niks is erger dan naar trouwfoto’s kijken waar jullie niet tevreden over zijn.

Huwelijksreis

En hoe zit het na de bruiloft? Het is heerlijk om deze dag met jullie dierbaren te delen, maar daarna willen jullie als getrouwd stel natuurlijk ook wat tijd met z’n tweeën doorbrengen. Hoe kan dat beter, dan tijdens de huwelijksreis? Maar waar gaat de reis naartoe? Regel alles ruim van tevoren zodat jullie gelijk na het feest heerlijk bij kunnen komen en kunnen nagenieten van alle indrukken.

Bedankjes voor je gasten

And last but not least: laat jullie gasten weten dat jullie blij waren met hun aanwezigheid middels een klein, persoonlijk cadeautje. Kies iets dat echt past bij jullie. Pinterest is bij uitstek hét kanaal om inspiratie op te doen voor originele trouwbedankjes.