Trouwkaarten

Trouwkaarten maken? Wij geven tips!

Daar is dan eindelijk de datum voor jullie bruiloft! Het is tijd om jullie familie en vrienden uit te nodigen voor dé grote dag. Dat verdient natuurlijk een mooie uitnodiging! Je kunt je trouwkaart laten maken, maar nóg leuker is om je trouwkaarten zelf te maken en te ontwerpen! Hieronder geven we je tips hoe je zelf je huwelijksuitnodiging kunt maken en waar je op moet letten.  

1. Doe inspiratie op voor het zelf maken van je trouwkaarten

Als je zelf je trouwkaart wil maken, doe dan eerst wat inspiratie op! Het is wel handig als je zelf een globaal idee hebt van wat je wilt. Wat is bijvoorbeeld de stijl van jullie bruiloft? Hebben jullie een dresscode of wil je bijvoorbeeld dat iedereen in het blauw of rood komt? Ook kan het leuk zijn om foto’s van jullie erop te zetten, van alle jaren dat jullie bij elkaar zijn. Oriënteer je goed op internet, Pinterest of bij bruidsfotografen. Er zijn genoeg voorbeelden van trouwkaarten te vinden! Trouwkaarten kun je tegenwoordig gemakkelijk gratis online zelf maken. 

2. Denk goed na over de tekst van jullie trouwkaart

Eigenlijk is de tekst belangrijker dan de vormgeving. Het is wel leuk om bezig te zijn met de vormgeving, maar zorg ervoor dat de tekst goed en compleet is. Zorg ervoor dat je bij het zelf maken en ontwerpen van een trouwkaart dat je goed over de tekst hebt nagedacht. Alle informatie moet erin staan. Denk bijvoorbeeld aan de trouwdatum, tijden, adressen, locaties en de gegevens van de ceremoniemeester(s). Vraag ook of mensen kunnen reageren als ze niet kunnen, zodat je uiteindelijk weet wie er wel en niet aanwezig kan zijn. Geef dit ook door aan de trouw- en feestlocatie. Het beste is om onderaan je uitnodiging iets te zetten als ‘RSVP voor dd-mm-jj’. 

3. Bestel voldoende trouwkaarten

Zijn jullie zeker van de gastenlijst? Bestel je uitnodigingen ongeveer 3 maanden van tevoren zodat je zeker weet dat je tevreden bent over de afdruk en heb je nog tijd om een en ander aan te passen. Tevreden? Dan kun je het juiste aantal uitnodigingen bestellen. Bestel altijd meer trouwkaarten en enveloppen. Je weet maar nooit of je een schrijffout hebt gemaakt of dat er een kwijtraakt bij de post! Vergeet niet de kaarten voldoende te frankeren. 

Een trouwuitnodiging kun je dus eenvoudig zelf maken! Wel zo leuk om het zelf te doen in plaats van trouwkaarten laten maken. Met jullie huwelijksuitnodigingen is iedereen op de hoogte van the big day en jullie kunnen gaan genieten samen met jullie vrienden en familie!