Fotografie Tips

Trouwfoto’s afdrukken: de leukste tips

Trouwfotos adrukken

Na een maandenlange voorbereiding en een geweldig mooie dag is het een feit: jullie zijn getrouwd! Natuurlijk zijn er op deze speciale dag enorm veel foto’s gemaakt. Door vrienden, familie, of misschien wel een echte professionele trouwfotograaf! Het is zonde om al deze mooie foto’s op je laptop of harde schijf te laten staan. Je trouwfoto’s afdrukken en deze een mooi plekje geven in het huis, is toch veel mooier? Op deze manier kun je iedere dag weer even wegdromen naar deze bijzondere dag. Er zijn heel veel mogelijkheden om je trouwfoto’s af te laten drukken. Wij geven je 4 leuke tips!

1. Kies een materiaal die bij jullie past

Een foto afdruk op canvas kent bijna iedereen wel, maar er zijn ook nog veel andere soorten materialen om je foto’s op af te drukken. Elk materiaal wanddecoratie geeft een andere look. Kies dus een materiaal die bij jullie en jullie interieur past. Op welk materiaal laten jullie de trouwfoto’s afdrukken?

  • Canvas: Doordat de foto op een ‘schildersdoek’ wordt afgedrukt krijgt de foto een artistieke maar toch klassieke uitstraling.
  • Hout: Door je trouwfoto op hout af te laten drukken creëer je een stoere, robuuste en brocante uitstraling.
  • Glas: Een foto op glas zorgt voor een levendige, heldere en luxe uitstraling van de foto.
  • Aluminium: Met een aluminium ondergrond creëer je een moderne, strakke en industriële uitstraling.

2. Trouwfoto’s afdrukken op een meerluik canvas

Bij een tweeluik, drieluik of meerluik wordt je trouwfoto opgedeeld in meerdere delen, ofwel luiken. Doordat de trouwfoto is opgedeeld over meerdere luiken, zorgt dit voor een dynamisch effect van je foto. Een meerluik bestaat over het algemeen uit één foto die wordt opgedeeld in meerdere delen, maar er bestaat ook een andere variant. Een meerluik kan ook bestaan uit meerdere foto’s uit dezelfde serie die bij elkaar passen.

Trouwfotos afdrukken meerluik canvas

3. Panoramafoto

Speelde jullie bruiloft zich af op een prachtige of unieke locatie? Dan is een panoramafoto een leuk idee. Een panoramafoto is een langgerekte foto in de breedte of een foto die een volledig beeld in de rondte (360⁰) weergeeft. Een mooie overzichtsfoto van de locatie met alle gasten, of een foto waar jullie op staan met de prachtige omgeving op de achtergrond zal gegarandeerd zorgen voor een eyecatcher aan de wand.

4. De mooiste foto’s in een fotocollage

Het kiezen van slechts één foto aan de wand is vaak een lastige klus, maar waarom zou je slechts één foto willen kiezen terwijl je zoveel mooie foto’s hebt die je wilt laten zien? Door een selectie te maken van een aantal mooie foto’s en deze te laten afdrukken als een fotocollage, heb je al je mooiste foto’s van deze dag in één wanddecoratie.

Een blijvende herinnering aan de mooiste dag van jullie leven!

Er zijn enorm veel aanbieders waarbij je trouwfoto’s kunt laten afdrukken. Vergelijkingssite Vergelijk Canvas heeft alle aanbieders voor een foto afdruk voor je op een rijtje gezet. Vergelijk Canvas hecht veel waarde aan de prijs/kwaliteit verhouding van een foto afdruk. Daarom hebben zij, per materiaalsoort, een top 5 samengesteld met de beste aanbieders. Ook vindt je op Vergelijk Canvas altijd de meest actuele en unieke kortingen. Op dit moment profiteer je tot wel 25% korting bij de top aanbieders. Van plan om je trouwfoto’s af te laten drukken? Check dan eerst Vergelijk Canvas!