Trouwen in het buitenland Ceremonie Kosten trouwen

Trouwen op de Malediven

De Malediven: een prachtige vakantiebestemming en heel gewild als locatie voor de huwelijksreis. Maar om er te trouwen? Dat bedenken niet veel mensen. Wat meteen een extra reden is om het te willen, want het is natuurlijk extra bijzonder en exotisch. Waar moet je rekening mee houden, hoe doe je dat en wat kost het om te trouwen op de Malediven?

Voordelen van het trouwen op de Malediven

Trouwen op de Malediven is niet voor niets gewild. Het is natuurlijk sowieso een van de meest romantische bestemmingen ter wereld, maar er zijn nog meer voordelen van trouwen op de Malediven:

  • Gegarandeerd mooi weer: als je kiest voor het juiste seizoen heb je eigenlijk vrijwel altijd prachtig zonnig en warm weer op je trouwdag
  • Prachtige omgeving: op een wit strand bij een azuurblauwe zee – de perfecte plaats om elkaar het ja-woord te geven!
  • Ideaal om heerlijk te ontspannen: er zijn mogelijkheden genoeg: zwemmen, snorkelen, varen, een welles behandeling in een resort of gewoon op het strand liggen

Legaliseren

Wanneer je trouwt in het buitenland, moet het huwelijk in Nederland gelegaliseerd worden. Dat betekent dat je veel extra voorbereidingen hebt en minimaal 4 maanden van tevoren moet beginnen met regelen. Het liefst nog eerder, want er moeten papieren en formulieren worden opgestuurd, getekend en verwerkt door de gemeente. Een hoop administratieve rompslomp dus. De meeste echtparen die in het buitenland willen trouwen, gaan op een ander moment nog even bij het gemeentehuis langs (bijvoorbeeld op maandag) om het officiële gedeelte ‘even’ in Nederland te regelen.

Tropische bruiloft op de Malediven

Godsdienst

Op de Malediven is de overgrote meerderheid van de bevolking moslim. Als je daar wilt trouwen, heb je de medewerking van een imam nodig voor het officiële gedeelte. Veel imams hebben er moeite mee als je zelf geen moslim bent. Het is dus vaak een kwestie van even zoeken voordat je een imam hebt ‘gestrikt’ die jullie wel in de echt wil verbinden. Omdat het ja-moment juist het belangrijkste moment van de dag is, moet je daar wel goed over nadenken!

Kostenposten

Trouwen is in Nederland behoorlijk prijzig. Op de Malediven ook, maar de tarieven liggen daar heel anders. Er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Vliegreis en verblijf: je boekt het beste een all-inclusive. Voor een week ben je dan met zijn tweetjes inclusief vervoer zo’n €4.000 kwijt.
  • Gasten: uiteraard is trouwen op de Malediven niet handig als je 80 man wilt uitnodigen. Vooral de vliegreis is erg duur en lang niet iedereen is bereid zelf een vakantie te boeken omdat jullie zo nodig ver weg willen gaan trouwen.
  • Fooien: iets waar je in Nederland geen rekening mee hoeft te houden. Maar op de Malediven betaal je relatief weinig voor de diensten van mensen, maar worden hoge fooien verwacht. En dus: iedereen die iets doet tijdens je bruiloft moet een fooi ontvangen.

Trouwen op de Malediven is niet de meest simpele keuze. Het is wel super-romantisch en echt bijzonder. Je kunt er zeker van zijn dat jij de enige bent in je vriendenkring die zó exotisch is getrouwd. Je hebt dus zeker wat te vertellen als je weer terug komt. En natuurlijk heb je ook niet het gedoe met gastenlijsten, ruziënde familieleden of vervelende vrienden: je nodigt gewoon lekker helemaal niemand uit! Heerlijk en écht alleen met zijn tweetjes: dat is pas ontspannen en relaxt trouwen!