Trouwen in het buitenland

Trouwen op Curacao

Curacao: een van de mooiste en meest romantische eilanden van de Caribische zee. Een prachtige vakantie-lokatie met witte stranden, een blauwe zee en altijd een lekkere temperatuur. Wil jij er zeker van zijn dat je mooi weer hebt tijdens je bruiloft, ben je dol op tropische vakanties en heb je lef? Trouw dan op Curacao! Het is gemakkelijker dan je denkt, het is qua kosten goed te doen én je biedt mensen niet alleen een bijzondere trouwdag, maar ook een lekkere vakantie!

Kun je zomaar trouwen op Curacao?

Wanneer je trouwt in het buitenland, heb je allerlei papieren en toestemmingen nodig. Maar Curacao hoort officieel bij het Nederlandse Koninkrijk. Dus: als je trouwt op Curacao is je huwelijk automatisch ook in Nederland rechtsgeldig. Je hebt dus geen ingewikkeld gedoe om je huwelijk gelegaliseerd te krijgen. Echter, je moet wel een paar dingetjes even op tijd regelen. In Nederland bezit de gemeente waar je woont je geboorte-akte, je paspoortgegevens en het bewijs dat je nu ongehuwd bent. Omdat de gemeente op Curacao niet automatisch deze gegevens heeft, moet je die opsturen. Stuur een brief naar de Burgerlijke stand waarin je uitlegt dat je graag op Curacao wilt trouwen. Vraag ook bij je eigen gemeente de nodige documenten op, maak een kopie van je paspoort en stuur alles uiterlijk drie maanden voor je trouwdatum op naar de gemeente daar:

Burgerlijke Stand Curaçao (Kranshi)
Afdeling Bevolkingsregister en Verkiezingen (BSB&V)
Roodeweg 42
Willemstad
Curacao

trouwen op curacao

Trouwen op Curacao: de voordelen

Wanneer je in het buitenland wilt trouwen, is niet elk land even handig. Curacao heeft een aantal duidelijke voordelen die andere landen niet hebben. We noemen er enkele:

  • De taal: op Curacao werken ambtenaars die de Nederlandse taal spreken. En het is toch best praktisch als jullie en jullie gasten verstaan wat de ambtenaar allemaal te melden heeft, nietwaar?
  • De prijs: trouwen op Curacao is goedkoop. Zo goedkoop, dat je de prijzen voor de vliegtickets soms zelfs terug kunt verdienen. Dat lukt niet altijd, maar als je de bruiloft eenvoudig houdt hoeft trouwen op Curacao niet duurder te zijn dan in Nederland.
  • Exotisch: het is natuurlijk bijzonder exotisch om te trouwen op Curacao. Iedereen zal zich jouw bruiloft herinneren! Bovendien is het natuurlijk super dat je ook in de winter met heerlijke temperaturen kunt trouwen.
  • Uitnodigingen: omdat de vliegtickets de grootste kostenpost zijn, zul je alleen mensen uitnodigen die je het echt waard vindt. En hoewel dat een beetje vals klinkt voor degenen die je niet uitnodigt: je bent er absoluut zeker van dat je alleen échte vrienden en naaste familie uitnodigt. Je hebt dus eigenlijk min of meer gedwongen de perfecte gastenlijst!
  • Foto’s: als je op Curacao trouwt, krijg je vrijwel altijd prachtige, heldere en vrolijke trouwfoto’s. Geen druilerige regendag voor jou, geen modderschoenen en geen saaie grijze trouwfoto’s!

Trouwen op Curacao is bijzonder, exotisch en een fantastische ervaring. Je kunt je er heerlijk laten gaan. Bovendien zijn er prachtige trouwlocaties, bijvoorbeeld in het binnenland of aan de kust met de prachtige blauwe zee op de achtergrond. Verder heb je er dezelfde luxe als in Nederland: er zijn weddingplanners, trouwambtenaren, waarschijnlijk staan de mensen in de rij om als ceremoniemeester gevraagd te worden en de bruidsmeisjes willen ook best een reisje naar Curacao maken. Kortom: de perfecte trouwlocatie met alle voordelen van Nederland én Curacao!