De Grote Dag

Trouwen met oud en nieuw

Een huwelijksaanzoek met Oud&Nieuw is al fantastisch. Hoe romantisch is het om je partner om 12 uur ten huwelijk te vragen? Een huwelijk is het mooiste voornemen voor het nieuwe jaar! Een volgende stap is natuurlijk een huwelijk voorbereiden. Gemiddeld neemt een stel een jaar tot anderhalf jaar de tijd om een bruidsfeest te organiseren, met die tijd in gedachten ben je precies op tijd voor een huwelijk met oud en nieuw 2019!

De locatie en trouwambtenaar

Begin na het huwelijksaanzoek direct met het zoeken naar een locatie. Doordat oud en nieuw een feestdag is, zullen veel locaties geboekt zijn of helemaal niet open zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij de locatie van je dromen. Reken er wel op dat je misschien meer betaald dan voor een andere datum. De volgende stap is het regelen van een trouwambtenaar. Ook deze moet beschikbaar zijn tijdens oud en nieuw. Wil je persé rond 00:00 het ja-woord aan elkaar geven? Wellicht is het handiger om iemand uit je omgeving te vragen als trouwambtenaar voor één dag. Hoe dit werkt lees je op de website bij de gemeente.

De aankleding

Het is oud en nieuw, het is feest! Je mag dus vol uitpakken met glitters, goud en nog meer vrolijke versiering. Naast het dragen van een witte jurk, is een jurk in de kleur zwart ook prachtig. Oud en nieuw is de gelegenheid om te kiezen voor een niet zo traditionele uitstraling. De locatie kun je aankleden met goud, zwart, wit en zilver. In de winkels kun je nu versiering kopen voor oud en nieuw, sla vast in. Na oud en nieuw zijn deze producten vast met korting te krijgen. Anders moet je wachten tot de dagen voor oud en nieuw 2019. Ook online vind je diverse webshops die trouwversiering verkopen in feestelijke kleuren. Andere ingrediënten voor een geslaagd oud en nieuw feest zijn veertjes en glitters. Leuk idee om mee te strooien!

De gasten, fotograaf, videograaf en DJ

Laat gasten zo snel mogelijk weten dat jullie trouwen met oud en nieuw. Veel jonge mensen kopen kaartjes voor feesten en zien oud en nieuw als de gelegenheid om eens flink los te gaan. Dit is ook handig voor de foto- en videograaf die je zou willen inhuren. Soms zijn foto- en videograven al geboekt voor een feest of een andere gelegenheid. Mocht dit het geval zijn, vraag dan naar het netwerk van de fotograaf of hij of zij iemand kent die foto’s maakt in dezelfde sfeer. Houd er wel rekening mee dat wanneer je ’s avonds trouwt, het buiten donker is. Vraag een fotograaf of hij of zij ervaring heeft met in het donker fotograferen.

Oliebollen en champagne

Tijdens oud en nieuw kunnen oliebollen natuurlijk niet ontbreken. Maak van oliebollen een mooie taart en overgiet de stapel met poedersuiker. Sterretjes erin en je bent helemaal klaar! Je kunt de oliebollen ook afwisselen met appelbeignets of Luikse wafels. Vraag wel na bij de locatie of het toegestaan is om binnen sterretjes af te steken in verband met de brandveiligheid en kijk natuurlijk altijd uit voor je haar en jurk! Champagne mag al helemaal niet ontbreken. Champagne hoort op een bruiloft én bij oud en nieuw. Zorg wel dat je genoeg water drinkt, je wilt natuurlijk niet dat je snel dronken bent op je eigen bruiloft en de halve dag niet meer meekrijgt.

Zou jij willen trouwen met oud en nieuw?