Trouwen in het buitenland Huwelijksreis Tips

Trouwen in Las Vegas

Trouwen in Las Vegas heeft altijd een romantische, wilde en zelfs impulsieve bijsmaak. Veel mensen hebben allang hun oordeel klaar over trouwen in Las Vegas: de mensen die dat doen zijn waarschijnlijk jong, avontuurlijk, hebben nergens over nagedacht en waren waarschijnlijk dronken. Dit stereotype is erg jammer, want trouwen in Las Vegas kan juist heel bijzonder en mooi zijn! Hoe zit het nu eigenlijk met trouwen in Las Vegas? Kan dat zomaar, wat zijn de voordelen en hoe zit het eigenlijk met de kosten?

Voordelen van trouwen in Las Vegas

Er wordt niet voor niets zoveel getrouwd in Las Vegas. Dat heeft echt niet alleen te maken met grote hoeveelheden drank: het gaat vooral om het avontuurlijke, het gewaagde en het chique dat toch voor iedereen betaalbaar is. Wil je ergens anders in luxe trouwen, dan betaal je goudgeld. In Las Vegas is misschien niet alles even echt, maar je kunt wel voor eventjes genieten van absolute luxe. Andere voordelen van trouwen in Las Vegas:

 • Het is vrij eenvoudig te legaliseren in Nederland
 • Het hoeft niet duur te zijn
 • Je huwelijk wordt gegarandeerd een feest
 • Je kunt het huwelijk laten begeleiden door beroemdheden zoals Elvis of Madonna
 • Het is de meest vrolijke en avontuurlijke start van je huwelijk die je je maar kunt wensen
 • Als jullie beste vrienden het vrijgezellenfeest organiseren in Las Vegas, kun je het eigenlijk niet maken om er niet ook te trouwen. Andersom zullen je vrienden je enorm waarderen als je in Las Vegas gaat trouwen, want dat is dé perfecte reden om daar het vrijgezellenfeest te vieren!

Is trouwen in Las Vegas ‘echt’?

Er wordt heel wat getrouwd in Las Vegas en we zien het ook langskomen in diverse flauwe films. Is trouwen in Las Vegas nou echt rechtsgeldig? Ja! Er is één ‘maar’: er mogen geen huwelijken meer worden gesloten na 24:00 ’s nachts. Dat is om te voorkomen dat te veel mensen verbijsterd naast elkaar wakker worden en getrouwd blijken te zijn. Het huwelijk is ook binnen een bepaalde termijn te herroepen. Afgezien daarvan is trouwen in Las Vegas helemaal ‘echt’!

Trouwen in Las Vegas

Legaliseren van het huwelijk

Dat het huwelijk ‘echt’ is, wil niet zeggen dat het niet gelegaliseerd hoeft te worden. Je bent namelijk verplicht je huwelijk aan te geven bij de gemeente zodat het kan worden opgenomen in de GBA. Als je in Las Vegas wilt trouwen, heb je een vergunning nodig (een marriage license). Als je deze hebt gehaald mag je gaan trouwen waar je maar wilt. Bij het halen van dit formulier krijg je ook informatie over wat je verder nodig hebt om je huwelijk in Nederland helemaal te laten afronden. Let op: als je de marriage license gaat ophalen moet je deze papieren bij je hebben:

 • Paspoorten en kopie geboorteakte
 • Akte van trouwbevoegdheid
 • Uittreksel van het bevolkingsregister (internationaal)

Deze formulieren kun je opvragen bij de gemeente. Haal je die af, dan kun je meteen ook vragen hoe het huwelijk precies geformaliseerd moet worden want dat verschilt per gemeente.

De kosten van trouwen in Las Vegas

Het is vrijwel nergens mogelijk om gratis te trouwen. Maar Las Vegas is wel bijzonder betaalbaar! Dit zijn de belangrijkste kosten:

 • Wedding license en legalisatie (inclusief alle formulieren): ongeveer 200-250 euro
 • Trouwkapel vanaf 50 dollar (een eenvoudige bruiloft). Vanaf 500 dollar heb je een luxe bruiloft met fotoshoot en bloemen. Boek dit niet via internet, want meestal word je afgezet!
 • Hotelkosten variëren heel sterk per hotel. Aan de strip betaal je al snel een paar honderd dollar per overnachting, maar verder bij de strip vandaan wordt het goedkoper. Er zijn mooie thema-hotels!
 • De vliegreis is eigenlijk nog wel de grootste kostenpost misschien. Maar goed, je hoeft niet perse getuigen mee te nemen. In wedding chapels is het heel gebruikelijk dat trouwlustige stellen voor elkaar getuigen. En met zijn tweetjes vallen de kosten wel mee!
 • Budget voor activiteiten naast de bruiloft. Dit is waarschijnlijk het duurst, want als je in Las Vegas trouwt probeer je natuurlijk tussendoor ook nog even een fortuin bij elkaar te gokken!

Trouwen in Las Vegas is een fantastisch avontuur. Je kunt het zo gek maken als je wilt en zwelgen in alle luxe die de stad te bieden heeft. Oh en nog iets: bedenk eens hoe gaaf het is om elke 5 of 10 jaar nog eens terug te gaan om jullie huwelijksjubileum te vieren! Vind je trouwen in Las Vegas toch iets te gewaagd? Overweeg dan om te trouwen op een exotische locatie als Curacao.