Trouwen in het buitenland

Trouwen in Zuid-Afrika

Wil je op een unieke locatie trouwen? Ga dan trouwen in Zuid-Afrika. Niks is zo fantastisch als trouwen tussen de luipaarden en olifanten. In Zuid-Afrika zijn de mogelijkheden eindeloos. Uiteraard moet er wel een en ander geregeld worden als je daar wilt trouwen en je wilt natuurlijk weten wat de mooiste plekjes zijn.

Trouwen in Zuid-Afrika

Wat denk je ervan, wakker worden in dat mooie Afrikaanse landschap en in de avonduurtjes een heerlijk flesje Afrikaanse wijn? Het voordeel is dat er geen tijdsverschil is met Nederland, dus dat betekent dat je geen jetlag hoeft te hebben en gewoon topfit het ja-woord tegen elkaar kunnen zeggen. Afrika heeft zo veel mooie plekjes en prachtige natuur. Wat dacht je van al het wildlife dat je daar kunt spotten?

Trouwen op safari in Zuid-Afrika

Liever op een andere locatie trouwen? Je kunt ook gaan voor een safaribruiloft. Iedere ochtend kun je zebra’s, luipaarden, olifanten en giraffen spotten. Laat je trouwfoto’s maken met een kudde nijlpaarden. Een tip: houd de ceremonie net voor de zon onder gaat, want dan heb je de meeste kans dat de wilde dieren ook even komen kijken.

Trouwen op het strand in Zuid-Afrika

Als je aan Zuid-Afrika denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan alle wilde dieren die er te vinden zijn. Er zijn ook andere hele mooie plekjes te bedenken, zoals trouwen op het strand. Voetjes in het zand, geruis van de zee, een briesje… Super romantisch toch? Vergeet ook niet Boulders Beach, waar je tussen de pinguïns kunt lopen.

Kan het, als Nederlander in Zuid-Afrika trouwen?

Als je wilt trouwen in het buitenland kan het zijn dat het niet gaat als Nederlander. In tegenstelling tot andere landen kun je wel als Nederlander trouwen in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika kun je een zogenaamd marriage certificate aanvragen en in Nederland laten registreren. Dan ben je ook voor de Nederlandse wet getrouwd. Het is echter wel zo dat iedere regio andere regels heeft, dus laat dat een weddingplanner uitzoeken Zij kunnen ook het papierwerk uit handen nemen. Wanneer het niet kan kun je er ook voor kiezen om eerst in Nederland te trouwen en alleen de ceremonie in Zuid-Afrika te doen.

Waar wacht je nog op? Door bovenstaande tips ben je hopelijk overgehaald om te trouwen in Zuid-Afrika. Als je niet in Zuid-Afrika wilt trouwen kun je natuurlijk ook gaan voor een huwelijksreis in Zuid-Afrika.