Tips

Trouwen in Toscane: Si, lo voglio

Toscane

Natuurlijk geef je de voorkeur aan een romantische locatie voor de belangrijkste dag van jullie leven: je trouwdag. En als je de kans hebt om een trouwpartij te organiseren in het buitenland dan moet Toscane in Italië hoog op je verlanglijstje staan. Waar vind je, zo dicht bij huis, die speciale sfeer die in Toscane aanwezig is? Vliegvelden in Florence en Pisa zijn direct bereikbaar vanaf meerdere vliegvelden in Nederland, Duitsland en België.

De locaties
In Italië kan alles georganiseerd worden. Is het je droomwens om te trouwen in een echt kasteel, in een klooster (!), of in een oud stadhuis van een van die pittoreske, historische Toscaanse dorpjes? Of geven jullie er de voorkeur aan om elkaar jullie jawoord te geven midden op het strand of op een klif? Alles is mogelijk hier.

Er zijn ook stijlvolle trouwzalen in de bekende Toscaanse steden Siena, Lucca, Florence, of Pisa beschikbaar. Bijvoorbeeld midden in een museum (met het recht daar foto’s te maken) of in het stadhuis zelf.

De organisatie en prijsstelling
Je vliegtickets kun je natuurlijk eenvoudig online boeken, zoals Tix vliegtickets. Maar het is best moeilijk om zo’n huwelijksfeest allemaal van thuis uit, telefonisch en via internet, te regelen. Dat is ook niet nodig. Er zijn in Toscane verschillende weddingplanners actief met inmiddels veel kennis en ervaring hoe je de meest schitterende dag voor de kersverse bruidsparen kunt regelen. Zij hebben hun contacten en hun prijsafspraken met locaties, huwelijksambtenaren, cateraars etcetera, zodat er ook gewerkt wordt met vriendelijke prijzen. Willen jullie het gezellig saampjes vieren of komt er een heel gezelschap familie, vrienden en kennissen mee? Dat maakt natuurlijk veel uit voor het prijskaartjes dat er uiteindelijk aan jullie huwelijksfeest komt te hangen. Zoek online enkele weddingplanners (je hebt er ook die Nederlands spreken: http://www.toscanafesta.nl/), geef je wensen en ideeën en laat vrijblijvend een offerte maken. Daarna weet je waar je aan toe bent, en kun je verantwoorde keuzes maken.