Entertainment

Trouwen in Las Vegas

Jullie zijn al een tijd samen en maken deze zomer een reis naar Amerika. Met een stop in de staat Nevada weet je dat de mogelijkheid er is: je kunt trouwen in Las Vegas! Las Vegas is de ‘Marriage Capital’ van de wereld en staat bekend om de vele en snelle huwelijken die er gesloten worden. Ook interesse? Dit is wat je moet doen.

Trouwen in Las Vegas

In Las Vegas vind je het ‘The Clerk of Courts Office’. Dit is een bureau waar je een licentie kunt aanvragen om te trouwen in Amerika. Dit heb je nodig, wanneer je in een typisch kapelletje het ja-woord aan elkaar kunt geven. Dagelijks kun je hier terecht (echt, 7 dagen per week) en op bijna ieder moment van de dag. Met de licentie ben jij klaar om een kapel in Las Vegas te boeken en direct het huwelijk te kiezen. Niet alleen toeristen kiezen vaak voor het huwelijk in Las Vegas, ook voor Amerikanen is het een snelle manier om zich aan elkaar te verbinden. Let er dus op dat het even kan duren voor je aan de beurt bent. Online al je zaken regelen kan ook, in dat geval wordt je licentie klaargelegd bij de balie.

Een kapel vinden in Las Vegas

Las Vegas barst van de kapelletjes waar jullie kunnen trouwen. Het enige wat je nodig hebt is een leuke outfit, een afspraak bij een kapel en getuigen. Getuigen mag je zo van de straat plukken. Vraag iemands tijd en diegene mag aanwezig zijn bij de ceremonie. Vaak zie je dat ceremonies in Las Vegas worden geleid door figuren in Elvis-kostuums. Fouter kan het niet! Mocht je dit leuk vinden, dan is een Las Vegas-huwelijk echt iets voor jou. In de talloze bruidszaken vind je goedkope accessoires en jurkjes die jij kan dragen tijdens de ceremonie. Doe vooraf goed research naar kapellen: sommige kapellen vragen een hogere prijs dan anderen. Het is zelfs mogelijk om een volledig wedding-arrangement te boeken, inclusief huwelijksnacht en hulp bij de legalisering in Nederland.

Het huwelijk legaliseren

Nadat je bent getrouwd, krijg je diverse papieren mee die je goed moet bewaren. Deze papieren heb je namelijk nodig om het huwelijk in Nederland te legaliseren. Wanneer je de papieren thuis overlegd aan de juiste instanties, ben je ook voor de Nederlandse wet getrouwd. Wel zo praktisch! Want let op: het trouwen in Las Vegas is geen grap. Je wordt echt in de echt aan elkaar verbonden en je bent voor de staat echt een stel vanaf het moment dat je je handtekening zet.

Let op: trouwen in Las Vegas is geen grap!

Denk jij in Las Vegas te trouwen met ‘een’ vriend of vriendin of juist met een partner waar je nog niet zo lang mee samen bent, doe het dan niet. Trouwen in Las Vegas is een hype omdat er in de ‘Marriage Capital’ enorm veel gelegenheid is en de stad er om bekend staat. Verder is het geen grap om te trouwen in Las Vegas en raden we je het ten zeerste af wanneer jij niet net als in Nederland volledig achter het huwelijk staat. Ook wanneer je het huwelijk in Nederland niet legaliseert, ben je nog steeds voor de Amerikaanse wet met elkaar getrouwd en dit kan consequenties hebben voor een huwelijk dat je later in Nederland met een ander wilt vastleggen.