Trouwauto Planning Trouwbenodigdheden Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland? Zo regel je een auto

Trouwen in het buitenland Zo regel je een auto

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder en dat is niet zo vreemd natuurlijk. Het is in deze drukke tijden vaak ideaal om het huwelijk te combineren met een mooie reis en het heeft uiteraard ook iets avontuurlijks om een exotische huwelijksceremonie mee te maken. Hierbij moet je wel beseffen dat een huwelijk in het buitenland soms niet wettelijk wordt erkend in ons land. In Spanje kan je wel je huwelijk laten sluiten, maar dan is het in feite een toneelstukje omdat je vooraf of achteraf in Nederland op het gemeentehuis het echte huwelijk moet regelen. In Portugal kan je echter wel een in Nederland geldend huwelijk sluiten.

Waar moet je aan denken als je als Nederlander gaat trouwen in Portugal

De formaliteiten houden vooral in dat je een hoop papieren moet opsturen -vaak vertaald in het Portugees- waaruit moet blijken dat er geen belemmeringen zijn om in het huwelijk te treden. Op het gemeentehuis in Portugal zal de hele plechtigheid in het Portugees plaatsvinden, maar je kan uiteraard iemand zoeken die de zaak vertaalt in het Nederlands. In Portugal is het niet voldoende om ‘ja’ te zeggen. Beide partners moeten een zin -in het Portugees of Engels- uitspreken waarmee ze aangeven vrijwillig met elkaar in het huwelijk te willen treden. Het nieuwe echtpaar krijgt een trouwakte in het Portugees. Bij terugkomst in Nederland is het verstandig om die akte te laten vertalen en op het gemeentehuis in Den Haag te laten registreren. Daarna is het huwelijk ook geldig in ons land. Maar eerst heb je natuurlijk uitgebreid feest gevierd in Portugal.

Een auto huren in Portugal doe je zelf

Als je een mooie huwelijksreis in Portugal wilt maken of een bijzondere trouwauto wilt huren kan je dat via TUIcars regelen. Op deze vergelijkingssite heb je een grote keuze uit verhuurbedrijven in Portugal en kan je op je gemak prijzen en voorwaarden vergelijken. Wacht daar niet te lang mee, want de opties worden uiteraard minder hoe dichter je bij het feitelijk moment van huren komt. In dat geval worden de prijzen vaak ook nog hoger.

Tips voor het huren van een auto in Portugal

  • Een auto huren in Portugal is mogelijk indien je een geldig rijbewijs hebt en minstens 18 jaar bent. In de praktijk hanteren de meeste verhuurders een minimumleeftijd die hoger ligt en als de hoofdbestuurder jonger is dan 25 jaar betaal je vaak een toeslag.
  • Het is praktischer om je huurauto te reserveren op het vliegveld, de kantoren zijn daar langer open en de medewerkers spreken er meestal Engels. Bovendien hoef je niet te zoeken naar een vestiging in de binnenstad.
  • Als je ook de grote steden wilt bekijken in Portugal kies dan bij voorkeur een compacte auto. De straten en stegen zijn vaak smal en parkeren met een fors uitgevallen vierwieler is daar geen sinecure.
  • Auto’s met automaat zie je niet veel in Portugal en dat merk je ook in de prijs van een huurauto. Indien je er één kan huren betaal je vaak 3 keer zoveel als voor een handgeschakeld model. Het is maar een weetje!