Trouwen in het buitenland De Grote Dag Trouwlocaties

Trouwen in het buitenland: dit kan er misgaan

Trouwen in het buitenland

Het trouwen in het buitenland is voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Een mooie bruiloft op het witte zandstrand in Bali, of misschien wel op een van de mooie klif partijen in het wilde Ierland. Een buitenlandse bruiloft kan prachtig mooi zijn, maar brengt natuurlijk ook een aantal nieuwe risico’s met zich mee. Door vooraf precies te weten wat er mis kan gaan, kunnen jullie je goed voorbereiden en iedere mogelijke situatie met een lach op het gezicht aangaan.

Vlucht gemist, bruiloft gemist

Het kan altijd gebeuren, maar wanneer het om je bruiloft gaat wil je deze situatie natuurlijk zo goed mogelijk vermijden. Je komt op tijd op het vliegveld en zorgt dat alles klaar is voor het inchecken. Na uren in de rij gestaan te hebben kom je er ineens achter dat je de vlucht hebt gemist. Oeps! Maar niet getreurd: heb je jullie vlucht gemist, dan bestaat er namelijk de kans dat er een compensatie te claimen is. Dit gaat over het algemeen bij vluchten met een vertraging vanaf 3 uur, of het missen van een vlucht door drukte op het vliegveld. Het is belangrijk om voldoende bewijslast te verzamelen om hiermee aan te kunnen tonen dat je inderdaad op tijd op het vliegveld was. Was je op tijd aanwezig, maar kon je door de drukte op het vliegveld (douane etc) je vlucht niet halen? Dan is er natuurlijk weinig dat jij hieraan kan doen en zal het vliegveld of de maatschappij je compenseren. Schakel de hulp van een professional in om deze claim te doen, zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt. Het missen van je bruiloft is niet niks natuurlijk!

In het water

Nederland is natuurlijk niet het enige land waar je bruiloft letterlijk in het water kan lopen. Ook andere (warme) landen kennen plotselinge regenbuien, overstromingen en ga zo maar door. Het enige verschil is dat je in Nederland waarschijnlijk direct weet waar je naartoe wilt / kan wanneer het regent: in het buitenland kan dat zomaar eens wat lastiger zijn. Zorg dus vooraf voor een plan B, mocht je bruiloft in het water lopen.

Mag je wel trouwen?

Doe vooraf voldoende onderzoek zodat je op de bruiloft zelf niet voor verrassingen komt te staan. Mag je in het land van keuze wel trouwen wanneer je geen inwoner van dit land bent? En hoe zit het met je gasten? Mag iedereen zomaar de grenzen over of zijn hier speciale visa voor nodig? Heb je een verklaring van je huwelijksvoornemen nodig, en welke andere documenten heb je nodig om te kunnen trouwen? Voldoende onderzoek is essentieel!