Trouwen in het buitenland Trouwlocaties

Trouwen in Frankrijk? Zo heb je de perfecte Franse bruiloft

Heb je er altijd al van gedroomd om in Frankrijk te trouwen? Lekker buiten genieten met familie en vrienden aan die lange tafels in een heuvelachtig landschap, met een glaasje vin blanc en overheerlijke Franse kazen. Of zie jij jezelf en je aanstaande echtgenoot liever bij een romantisch Frans chateau?

Trouwen in Frankrijk, een echte droombruiloft

Het is een droom van veel mensen, trouwen in Frankrijk. Het heeft ook zo veel charmes met die heerlijke wijnen, baguettes en Franse kazen. Trouwen in Frankrijk, maar überhaupt trouwen in het buitenland, is voor veel mensen natuurlijk nogal wat… want wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je aan denken en waar moet je rekening mee houden? Misschien hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn als je denkt! Als je maar de juiste mensen inschakelt voor je bruiloft in Frankrijk komt het helemaal goed.

Een weddingplanner voor jouw bruiloft in Frankrijk

Als je in Frankrijk wil trouwen moet je veel regelen en organiseren. Zelf wil je je natuurlijk bezighouden met hele andere dingen. Denk maar aan het uitzoeken van die prachtige jurk! En je wilt natuurlijk ook optimaal kunnen genieten van je bruiloft en op dé dag van je leven wil je je niet teveel bezig houden met het regelen van allerlei zaken. Dan is een weddingplanner in Frankrijk wel heel fijn.  Een weddingplanner organiseert jouw droombruiloft in Frankrijk. Je kunt ervoor kiezen dat ze een onderdeel van de organisatie doet zoals het zoeken van een locatie, ze is ceremoniemeester of je geeft de hele organisatie uit handen. Ook handig!

Kun je als Nederlander wel trouwen in Frankrijk?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je wel kunt trouwen als Nederlander in Frankrijk. Je kunt Je hebt tenslotte geen Frans paspoort, dus hoe werkt dat dan? Je kunt – helaas – alleen trouwen in Frankrijk wanneer ten minste één van jullie in Frankrijk geboren is, woont of werkt. Een andere optie is nog wanneer je één van je ouders een huis in bezit heeft in Frankrijk. Dan zou je nog toestemming kunnen vragen aan de burgemeester in Frankrijk. Wat je wel kunt doen is dat je in Nederland trouwt en de hele ceremonie in Frankrijk doet met familie en vrienden. Dan kun je alsnog de liefde vieren op de allermooiste plekjes in Frankrijk!

Trouwen in Frankrijk is super romantisch, zeker omdat het zo veel verschillende charmes heeft. Glooiende landschappen, prachtige natuur en trouwen bij een van de mooiste kastelen in Frankrijk is iets waar je alleen nog maar van kunt dromen.
Wanneer je het goed aanpakt en de juiste mensen inschakelt, kun je deze droom verwezenlijken en heb jij de mooiste bruiloft ooit!