Trouwlocaties Gelderland Tips

Trouwen in de Achterhoek: 7 mooie locaties

Trouwen in de achterhoek

Wanneer je wilt trouwen in de Achterhoek, heb je genoeg keuze voor prachtige locaties. Denk aan locaties om foto’s te maken, plekken waar je daadwerkelijk kunt trouwen en overnachtingsmogelijkheden. De Achterhoek heeft kastelen, schitterende natuurgebieden en andere bijzondere plekken. Zeven mooie locaties voor jouw bruiloft!

De Achterhoek

De Achterhoek is een streek in Gelderland en een gedeelte van Overijssel. De streek is zeer de moeite waard, omdat er veel prachtige natuurgebieden zijn. Denk aan de Lochemse berg of het Nationaal landschap van Winterswijk. Er zijn veel bossen, maar ook weilanden en heidegebieden. Rondom rivier de IJssel zijn veel prachtige plaatjes te vinden. Enkele steden in de Achterhoek zijn Zutphen, Winterswijk, Doesburg, Bronckhorst en Didam. De Achterhoek wordt vaak gekozen als plek om te trouwen, vanwege de grote hoeveelheid mooie plekken.

Trouwen in de achterhoek

Kastelen in Vorden

Vorden is vooral een prachtige plek om trouwfoto’s te maken of wanneer je wilt trouwen bij een kasteel. In deze plaats vind je maar liefst acht kastelen, in een prachtige bosrijke omgeving. Zo heb je bijvoorbeeld Huis Vorden en Kasteel Hackfort. Romantischer kan haast niet! Liever naar een ander kasteel? In de Achterhoek zijn nog veel meer prachtige kastelen te vinden.

Doolhof in Ruurlo

Bijzondere kiekjes kun je ook in Ruurlo maken, want daar vind je het grootste heggendoolhof ter wereld. Het is bijna een hectare groot. In het centrum staat een uitkijktoren met uitzicht op het doolhof. Dit is een prachtige plek en vooral leuk als originele locatie voor jouw mooiste trouwfoto’s. Je moet het dan alleen wel eerst zien te vinden…

Historisch Zutphen

Zutphen is een oude Hanzestad en dat is te zien aan de vele oude panden. Er staat nog steeds een gedeelte van de oude stadsmuur. Ook zijn er meerdere plekken waar je prima terecht kunt voor een ideaal trouwfeest. Iets unieks doen? Ga mee met de Fluisterboten. Hoe romantisch wil je het hebben?

Doetinchem

Doetinchem is ook een prachtige stad met veel oude gebouwen. Er staan nog steeds een hoop bouwsels die uit de Middeleeuwen afstammen. Ook is er een oude molen. Doetinchem biedt net als Zutphen genoeg feestlocaties, waardoor je een mooie stadse omgeving kunt combineren met een knallend feest.

Winterswijk

De stad Winterswijk heeft schitterende kerken en andere historische monumenten. Hier kun je als bruidspaar genoeg romantische en mooie plekjes vinden. In de directe omgeving is veel natuur, waar je je bruidsfoto’s zou kunnen maken. In Winterswijk zelf zijn ook genoeg plekken voor paar mooie kiekjes. Ook zijn er meerdere feestlocaties voor een prachtige bruiloft in de Achterhoek.

Luxe in Apeldoorn

Apeldoorn ligt erg dichtbij de Achterhoek en heeft een zeer groene omgeving. Wanneer je na je bruidsfeest een romantische bruidsnacht wilt hebben, dan kun je kiezen voor een hotel met veel luxe. Het exclusieve hotel in Apeldoorn is een fantastische plek om na een lange, maar mooie dag volledig tot rust te komen.