Bruiloftverzekering Trouwen in het buitenland Trouwlocaties

Trouwen in het buitenland? Hoe is dat verzekerd?

Trouwen in het buitenland verzekering

Is een van de parelwitte stranden van Aruba of het prachtige Toscaanse landschap het decor van jullie huwelijksceremonie? Het is heel goed mogelijk om een gepaste verzekering af te sluiten voor een droombruiloft buiten Nederland. Wees ervan bewust dat een reisverzekering geen dekking biedt voor de speciale omstandigheden die kunnen gelden bij een huwelijk. Je zult moeten kiezen voor een bruiloftverzekering of trouwverzekering mét buitenland dekking. Verzekeraars bieden meestal een speciale formule voor huwelijken binnen Europa en voor de rest van de wereld.

Een bruiloftverzekering in het algemeen

Je hoopt het niet, maar op de huwelijksdag kan er altijd wat mis gaan. Een sleutelpersoon kan plotseling ziek worden of er kan onverwachts extreem weer uitbreken. Als je een bruiloftverzekering hebt afgesloten krijg je bij een dergelijke narigheid in ieder geval de gemaakte kosten vergoedt, zoals de huur an de locatie, de band, fotograaf, catering en de bruidstaart. Maar ook indien het feest normaal voortgang vindt, zorgt de verzekering voor financiële dekking bij “ongelukjes”. Als een van jullie gasten iets kapot maakt in de trouwzaal, in een dronken bui op de cadeaus valt of een glas wijn over je peperdure bruidsjurk morst. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een aantal standaard voorwaarden in hun trouwpolis opgenomen en bieden hiernaast mogelijkheden tot uitbreiding.

Een trouwverzekering voor het buitenland

Terug naar het strand van Ibiza of het romantische wijnveld in Kaapstad. Trouw je in het buitenland, dan zal de bruiloftverzekering hierop moeten worden afgestemd. De kosten voor de vliegtickets en hotelovernachtingen kunnen worden meegenomen in de polis. Deze worden eveneens vergoedt door de verzekeraar als de ceremonie buiten jullie schuld om niet doorgaat. Bij een huwelijk buiten de grenzen geeft een verzekering een extra geruststellend gevoel. Je bent immers minder bekend met de lokale gedragsregels. Jullie plekje op het Ibiza strand kan plots worden gereserveerd voor een mega-activiteit of de wijnboer in Zuid-Afrika kan overnight beslissen dat hij moet starten met de druivenoogst.

Wat kost een bruiloftverzekering voor het buitenland

In het algemeen wordt de prijs van de polis bepaalt door de gekozen voorwaarden en de hoogte van het verzekerde bedrag. Voor een huwelijk binnen Nederland liggen de premiekosten gemiddeld tussen 1% en 1,5% van het bedrag dat maximaal uitgekeerd kan worden. Is de bruiloft in een ander land binnen de Europese Unie, dan kun je uitgaan van gemiddeld 2% tot 3% poliskosten. Voor destinaties in andere werelddelen is een premie tussen 3% en 4% gangbaar. Een verzekering voor een huwelijk in het buitenland is duurder omdat de maatschappijen minder mogelijkheden hebben om de werkelijke omvang van de financiële schade in te schatten. Het belangrijkste blijft echter dat jullie de premie die voor de bruiloftverzekering betaalt moet worden voor een groot deel zelf in de hand hebben. Als je meer risico’s laat inbouwen, betaal je automatisch een hoger bedrag.