Trouwboeket

Je trouwboeket samenstellen, hoe doe je dat?

Voor het maken van een trouwboeket moet je van tevoren goed nadenken over wat je wilt. De bloemen moeten er natuurlijk goed uitzien, maar ze moeten ook een dag lang zonder water kunnen. Heb je er al eens over nagedacht dat de bloemen ook nog eens verkrijgbaar moeten zijn in het seizoen dat jij trouwt? Wij delen graag de tips zodat je trouwboeket samenstellen een fluitje van een cent wordt.

 

Het formaat van je trouwboeket

Het formaat van je trouwboeket is afhankelijk van jouw zelf. Niet alleen speelt wat je mooi vindt een rol, maar ook is jouw formaat een variabele factor. Ben jij klein van stuk? Dan verdwijn je achter een immens boeket. Ben jij wat groter of langer? Dan valt een klein boeketje in het niet. Kies voor een formaat dat bij jouw figuur past. Neem ruim van te voren de tijd om eens proefboeketjes te ‘passen’, zo voorkom je overhaaste beslissingen op de dag zelf!

De vorm van je trouwboeket

Ga jij voor traditioneel rond? Of kies je een hoog boeket. Dat kan namelijk ook! Een bruidsboeket is er in diverse vormen en maten. Een hangend trouwboeket zie je ook steeds vaker voorbij komen. Alles wat je wilt is mogelijk, het enige waar je rekening mee moet houden is dat je het boeket vaak en veel vast hebt op de bruiloft. Denk daar goed over na! Probeer in ieder geval de verschillende soorten boeketten even uit voor je daadwerkelijk gaat trouwen. Ook is het nog mogelijk om een boeket aan een frame te kiezen. Aan deze boeketten zit een ring bevestigd waar je de bloemen aan kunt dragen.

De kleuren van je trouwboeket

De kleuren die je kiest voor je trouwboeket zijn afhankelijk van het seizoen, het thema van je bruiloft en je smaak. Een wit boeket is passend voor ieder jaargetijde en iedere bruiloft. In het voorjaar zie je vaker felle kleuren in boeketten zoals geel of blauw. In de zomer wordt vaker gekozen voor zachte tinten zoals roze. In de herfst of winter komen donkere kleuren wat sneller terug. Dit is afhankelijk van seizoensgebonden bloemen en de smaak van bruidsparen die ze afstemmen op het seizoen.

Kies het handvat van je trouwboeket

Ook daar zijn verschillende opties voor! Kies je voor een trouwboeket dat handgebonden is, dan krijg je een boeket dat je vasthoudt bij de stelen van alle bloemen. Een draadgebonden boeket is een boeket waarbij alle stelen op een draad zijn gezet waardoor je een smal handvatje overhoudt voor jezelf. Ook is het nog mogelijk om gebruik te maken van een ‘birdy’. Dit is een plastic houder met een bolletje steekschuim waar de stengels in worden gestoken. Met deze manier van binden worden de bloemen de hele dag natgehouden doordat er water in de plastic houder kan.

Je trouwboeket zelf maken

Ben je stressbestendig en handig? Dan kan je er voor kiezen om je trouwboeket zelf samen te stellen. Dit is wel een klusje die hoogstwaarschijnlijk moet gebeuren op de dag dat je gaat trouwen. Dit in verband met de versheid van de bloemen. Het leukste aan zelf samenstellen is dat jij de regie in handen hebt en zelf kunt kiezen hoe het geheel zich zal vormen. Oefen wel even eenpaar keer van te voren, dat voorkomt extra stress voor de bruiloft.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor trouwboeketten? Eerder deelden we diverse inspiratie voor trouwboeketten. Heb jij al nagedacht over het trouwboeket? Ga je het boeket zelf maken of kies je voor een kant-en-klaar boeket?