Trouwauto Trouwbenodigdheden

Een trouwauto: hoe zit het met de verzekering?

Een trouwauto hoe zit het met de verzekering

Als je gaat trouwen wil je alles natuurlijk perfect geregeld hebben. De mooiste dag van je leven mag niet in het honderd lopen. Je checkt alles wel drie keer, voordat je overgaat tot het regelen van belangrijke zaken als de bruiloftskleding, een mooie feestzaal, de uitnodigingen voor de gasten, de fotograaf en de trouwauto. Want je wilt natuurlijk dat alles op de bruiloftsdag vlekkeloos verloopt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zelfs de avond voor de trouwerij maalt bij veel bijna getrouwde personen – het houdt ze zelfs wakker – de onzekerheid door het hoofd over de spannende dag die komen gaat. Zal alles de volgende dag wel goed gaan verlopen? Heb je niks over het hoofd gezien?

Trouwauto en verzekering

Met name als je via een particulier of via een wat kleiner bedrijf een oldtimer huurt als trouwauto, moet je goed opletten of er wel een goede autoverzekering afgesloten is door de eigenaar. Het kan ook nog zo zijn – hoe vreemd dat misschien ook klinkt – dat de oldtimer slechts gedeeltelijk is verzekerd. Dat hangt helemaal van de eigenaar van de oldtimer af. Wanneer de eigenaar van een oldtimer de auto vaker verhuurt als trouwauto, is het voor hem of haar namelijk verplicht een specifieke oldtimerverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kan voor de eigenaar flink prijzig zijn, omdat verzekeraars minder happig zijn op klassieke auto’s die vaak gebruikt worden. Het risico op schade is dan immers hoger dan bij sporadisch gebruik van de oldtimer. Het kan goed zijn dat de oldtimer die je huurt onder speciale voorwaarden verzekerd is. Waardoor je bijvoorbeeld als gebruiker voor een deel zélf aansprakelijk bent bij schade of ongevallen. Vraag dit in elk geval goed na bij de verhuurder, voordat je een oldtimer huurt, zodat je weet hoe de zaken ervoor staan.

Zelf de trouwauto besturen

Als je als stelletje jullie gehuurde trouwauto zelf wilt besturen, dan moet je hiervoor ook een speciale verzekering afsluiten. Dat is echt noodzakelijk, want stel dat je jouw trouwauto in de prak rijdt, dan heb je meteen een groot probleem. Een probleem dat echt niet uit de wereld geholpen gaat worden omdat de eigenaar of verzekeraar het zo zielig vindt dat je als pasgetrouwd stel nu al in de penarie zit door schade. Nee, je zult de aangerichte schade, als kersvers echtpaar, dan ook zelf moeten gaan vergoeden. En dat is natuurlijk geen goede start van je huwelijk. De eerste huwelijksperiode is namelijk al duur genoeg. En het schamele geld dat vaak nog over is door alle gemaakte kosten, kun je natuurlijk een stuk beter gebruiken.

Zorg voor zekerheid!

Zorg daarom dat u zeker weet dat u een trouwauto huurt inclusief autoverzekering. Want er kan altijd – hoewel de kans miniem is natuurlijk – iets onverwachts gebeuren tijdens de rit in de trouwauto. Een kleine aanrijding met schade als gevolg, of een grote aanrijding met letsel. En als je dan onverhoopt niet verzekerd bent, kan je trouwdag zomaar in een nachtmerrie veranderen. En dat is nu precies wat je niet wilt.