Ceremonie Trouwambtenaar

Hoe kies je een goede trouwambtenaar?

Trouwen kun je niet zonder een trouwambtenaar die het huwelijk sluit. Vaak doen ze ook een leuk, persoonlijk praatje vooraf. Dat wil je natuurlijk niet missen! Wie wil je als trouwambtenaar en hoe vind je een goede?

Eigen trouwambtenaar kiezen

Vaak is het niet het eerste waar je aan denkt als je gaat trouwen. Het is wel iets waar je goed over na moet denken. Een trouwambtenaar verzorgt tenslotte de toespraak tijdens jullie ceremonie. Je wil dan natuurlijk een leuke en bijzondere trouwambtenaar in plaats van iemand die een saaie en stijve toespraak houdt. Omdat het vaak persoonlijke praatjes zijn is het belangrijk dat ze zich goed in jullie verdiepen, dus na het lezen van dit artikel weet je hoe je je eigen trouwambtenaar moet kiezen. Er is veel keuze, dus kies iemand die goed bij jullie past.

Trouwambtenaar zoeken

Je zult toch ergens moeten beginnen als je een trouwambtenaar gaat zoeken. Heb je misschien vrienden of vriendinnen die een leuke trouwambtenaar kennen? Vergelijk verschillende trouwambtenaren om iemand te vinden die geschikt is.

Wat voor speech wil jij?

Bedenk goed van tevoren wat voor speech je wilt tijdens de ceremonie. Hebben jullie leuke herinneringen samen? Hoe willen jullie de toekomst in? Het kan ook zijn dat je onderwerpen hebt die je graag wil dat de trouwambtenaar uitlicht. Alles wat jij wil dat in de speech komt vertel je tegen je eigen trouwambtenaar. Zoek ook iemand uit met een beetje humor. Een speech moet tenslotte ongedwongen en ontspannen zijn met humor en interactie. Ga ook met je eigen trouwambtenaar in gesprek om alles te bespreken.

Laat een proefspeech maken

Als je eenmaal een trouwambtenaar gekozen hebt, laat hem of haar dan een proefspeech maken. Op die manier kun je zien wat er in de speech gaat komen en of je er tevreden mee bent. Misschien zijn er dingen die hij of zij vergeet en jij graag nog wil toevoegen.

Wat kost een trouwambtenaar?

Als je een trouwambtenaar wilt inhuren zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een trouwambtenaar via de gemeente of een zelfstandig trouwambtenaar kiezen. De kosten voor het inhuren van een trouwambtenaar voor 1 dag via de gemeente variëren tussen de 500 en 1000 euro. Je kunt ook kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. De kosten voor een zelfstandig trouwambtenaar op locatie liggen vaak lager omdat de zelfstandig trouwambtenaar al beëdigd is. Hierbij kun je denken aan een prijs van 100 à 200 euro. Het voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar is dat je vaak een persoonlijker speech krijgt dan een trouwambtenaar via de gemeente.

Kies de trouwambtenaar die bij jullie past. Ga voor een trouwambtenaar met een beetje humor en iemand die een ontspannen en ongedwongen speech kan houden.