Trouwpak

Trends voor trouwpakken in 2018

Met het trouwseizoen 2018 in het vooruitzicht, is het tijd voor nieuwe trends! Wellicht verwacht je het niet, maar er bestaan ontzettend veel variaties op trouwpakken. Op het gebied van pakken is er ontzettend veel mogelijk. Van traditioneel tot heel vlot en van heel casual tot ontzettend chique. In dit artikel vind je de laatste trends en mogelijkheden op gebied van trouwpakken.

Een geruit trouwpak

Hoera! Het geruite pak is terug van weggeweest! De ruit kan terugkomen in de stof van het pak, maar ook in accessoires. Denk aan de sokken, de das of de strik. Kies voor een donker pak met een lichte ruit of ga juist voor een kleine onopvallende ruit. Bijvoorbeeld in een lichter pak waar een nog lichtere draad door verwerkt is. Hoe je de ruit ook combineert in je trouwpak (bijvoorbeeld bij de trouwpakken van Rietbergh.com), je komt altijd stijlvol voor de dag!

Something blue…

Als er iets is wat tijdloos en stijlvol is, is het een blauw pak. Een zwart pak is klassiek en prachtig, maar misschien wat hard voor op de trouwdag. Blauw daarentegen is een zachtere en warmere kleur. Op gebied van blauwe pakken is er ook ontzettend veel mogelijk. Je vindt de trouwpakken in de meest lichtblauwe tot diep donkerblauwe tinten. Ook qua afwerking kun je alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een glimmend pak of juist voor een pak met een matte afwerking. De keus is aan jou. Neem in ieder geval met passen een stukje stof van de trouwjurk mee, zodat de stylisten in de winkel de juiste stof voor het pak en het overhemd kunnen kiezen bij de trouwjurk.

Diverse kleurencombinaties

Een pak hoeft niet perse één kleur te hebben om een geheel te vormen. Ook een pak in verschillende kleuren kan een stijlvolle set vormen. Denk bijvoorbeeld aan een broek en jasje in één tint, maar een afwijkend gilet. Ook een broek met een afwijkend jasje kan ontzettend hip zijn! Combineer bijvoorbeeld een beige broek met een donkerblauw jasje of een donkerblauw pak met een lichtblauw of bruin gilet. Ook de ruit zou je kunnen laten terugkomen, door een geruite stof terug te laten komen in het gilet. Inspiratie voor trouwpakken doe op via internet en Pinterest, maar laat je ook goed adviseren in de winkel: daar kunnen ze de pakken goed afstemmen op wat past bij je uiterlijk.

Afwijkende kleuren en details

Wie denkt aan bruidegommen op hun trouwdag, denkt wellicht aan een trouwpak in grijs, blauw, zwart of beige. Echter kun je ook kiezen voor een compleet afwijkende kleur. Denk bijvoorbeeld aan een pak in bordeaux of olijfgroen. Ook wat lichter groen is een leuke frisse kleur voor een trouwfeest in het voorjaar of in de zomer. Bij Rietbergh vind je diverse kleuren en materialen om een trouwpak helemaal eigen te maken. Je eigen stijl, smaak of persoonlijkheid laat je ook terugkomen door te kiezen voor afwijkende details. Denk bijvoorbeeld aan een strik van kurk of hout of gepersonaliseerde manchetknopen. Vergeet vooral niet te denken aan de riem, sokken en schoenen.