Trouwpak

Trends trouwpakken voor 2021

Trends trouwpakken 2021

Het coronavirus heeft dit jaar voor flinke kopzorgen gezorgd bij veel aanstaande bruidsparen. Toch de bruiloft door laten gaan, rekening houdend met de maatregelen (die eventueel nog worden verscherpt) om de verspreiding van het virus te voorkomen? Of toch maar de bruiloft uitstellen? Uit cijfers van het CBS blijkt dat vooral in populaire trouwmaanden mei en juni vergeleken met 2019 maar ongeveer de helft van de bruiloften is doorgegaan. Hebben jullie de bruiloft ook uitgesteld? Mocht je nog geen trouwpak aangeschaft hebben, dan kun je je voordeel doen met de hieronder beschreven trouwpakken trends voor 2021.

Een wat ruimere pasvorm

Hoewel de afgelopen jaren de pasvorm van kleding steeds meer slimfit is geworden, was dit najaar in de casual clothing juist een wat lossere pasvorm populair. Dit zal ook teruggezien gaan worden in de trouwpakken trends voor 2021. Betekent dit gelijk dat je in een super casual pak bij het altaar zal verschijnen? Nee hoor, het gaat om kleine details die ervoor zorgen dat een trouwpak voor heren wel los langs het lichaam valt, maar toch slank oogt. Een voorbeeld is een pantalon die op de heupen wat losser valt door een dubbele bandplooi. Door dit dan weer te combineren met een strak gilet, oogt het geheel toch slank en jong.

Tip: Zorg er wel voor dat je je voor deze look laat adviseren door een specialist, om te voorkomen dat je voor een pasvorm kiest die niet bij je lichaamsbouw past.

Driedelig trouwpak, of alleen een pantalon en gilet?

Driedelig trouwpak, of alleen een pantalon en gilet

Hierboven werd al het gilet genoemd. Dit is al sinds lange tijd een vast onderdeel van een driedelig trouwpak, en tevens onderdeel van business en casual menswear. In het voorjaar, het najaar en de winter is een driedelig pak altijd een goede keuze omdat dit extra kledinglaagje zorgt voor meer warmte. In de zomer is het aan te raden om te kiezen voor een gilet, of vest zoals het ook wel eens genoemd wordt, van luchtige stoffen.

Tip: Helemaal trendy in 2021 is een sportieve look met een trouwpak dat alleen uit een pantalon en gilet bestaat.

Trendy kleuren voor een trouwpak in 2021

Tot slot is het natuurlijk ook fijn om te weten welke kleuren trouwpakken in 2021 waarschijnlijk veel gezien gaan worden. Hoewel een kostuum natuurlijk bij de bruidsjurk moet passen qua kleur, zullen pastelkleuren veel voorbij gaan komen. Harde, felle kleuren zijn uit. Daarvoor in de plaats komen zachte, warme, gemêleerde en vervaagde kleuren. Denk hierbij aan pastelblauw en pastelgroen, een roestkleur of kleuren die zijn afgezwakt door een witte linnen draad die erdoorheen geweven is.

Tip: voer alle items in de gekozen kleur door, of kies alleen voor accessoires in pasteltinten als je niet wil dat je outfit erg over de top is.